Populære sporter
All sport
Vis alt

Verdenseneren tok sin første Wimbledon-seier: – En nytelse å se på

Joakim Miøen

Oppdatert 10/07/2021 klokken 17:18 GMT+2

Australske Ashleigh Barty (25) viste klasse da hun tok sin første Wimbledon-tittel lørdag.

Ashleigh Barty

Foto: Getty Images

Ashleigh Barty-Karolina Pliskova 6-3, 6-7, 6-3
Dermed tok Ashleig Barty sin andre Grand Slam-tittel.
– Hun er en fantastisk tennisspiller og er kanskje den ultimate kvinnepsilleren på gress. Det er veldig fortjent og det var en herlig finale, sa Discovery-kommentator Ola Bentzen etter kampen.
– Hun har vært best mellom disse to før også når det har gått til tre sett, og hun greier det her også, i den desidert viktigste kampen disse har spilt mot hverandre. Hun skriver historie for Australia og blir den tredje australske kvinnespilleren som klarer dette, sa Bentzen.

Barty best fra start

Begge var i sin første Wimbledon-finale lørdag. Verdensener Barty fikk en pangstart på kampen og etter et tidlig brudd sto det raskt 4-1 til australieren i første sett. Tsjekkiske Pliskova klarte aldri å svare på Bartys storspill, og tapte første sett 3-6.
– Det er bare å nyte denne forehanden til Barty. Hun har et så bredt spekter. Det er ikke lett å forsvare seg mot, sa Discoverys kommentator etter imponerende spill i frøste sett.
I andre sett fortsatte Barty i samme stil, og brøt tidlig igjen. Men så våknet Pliskova på 1-3. Tre kjappe game senere var det plutselig tjekkeren som hadde føringen 4-3 i det andre settet. Spillerne fulgte hverandre til 5-5, og tsjekkeren hadde gameball. Men med en oppvisning sørget australieren for brudd med fem poeng på rad. Dermed kunne hun serve for kampen og tittelen.
Det klarte hun ikke, og dermed gikk andre sett til tiebreak. Pliskova spilte seg voldsomt opp utover i settet og var klart sterkest i tiebreaket.
Men i siste sett viste Barty klasse igjen. Etter et tidlig brudd hadde hun god kontroll på oppgjøret og kunne serve hjem seieren på 5-3.
Siste game ble en nervepirrende affære, hvor tsjekkeren hadde flere breakballer. Men Barty hentet seg inn og kunne juble for Wimbledon-pokal og 1,7 millioner pund.
Til slutt vant Barty 6-3, 6-7, 6-3.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame