Scanpix

Djokovic tok seg til finale

Djokovic tok seg til finale
Av Eurosport

14/07/2018 17:15Oppdatert 14/07/2018 18:46

Novak Djokovic var sterkest i den utsatte semifinalen mot Rafael Nadal. Dermed er serberen klar for Wimbledon-finale mot Kevin Anderson.

  • Få med deg søndagens herrefinale fra Wimbledon med Eurosport Player. Abonner her!

Se høydepunktene fra kampen nederst i artikkelen.

Djokovic vant med sifrene 6-4, 3-6, 7–6 (11-9), 3-6, 10-8.

– Det er vanskelig å finne ordene. Det har vært tøft de siste 15 månedene, og dette er i tillegg en av de lengste kampene jeg har spilt. Det ble spesielt og kunne gått begge veier. Det var tydelig at veldig lite skilte oss, sa en utslitt Djokovic etter seieren.

Utsatt

Fredagens maratonkamp på seks timer og 36 minutter førte til store utsettelser på semifinalen mellom Djokovic og Nadal. Førstnevnte tok første stikk da kampen omsider startet fredag kveld, og serberen ledet 2-1 i sett før den ble avbrutt.

Lørdag var to av de mest markante tennisspillerne i verden de siste ti årene tilbake på Centre Court i London. Allerede i Djokovics første servegame evnet Nadal å bryte, men serberen svarte umiddelbart og brøt tilbake. Verdensener Nadal ga seg ikke og brøt Djokovic på nytt, før han servet hjem settet med 6-3.

Tett

Dermed var det duket for et femte sett. Der fulgte spillerne hverandre tett, men i det niende gamet fikk Nadal en gyllen mulighet til å bryte Djokovic. Serberen slo upresset feil nummer 37 og 38 og plutselig fikk verdenseneren to breakballer.

Da viste 12. seedede Djokovic hva han var laget av og servet inn fire strake poeng. På stillingen 9-8 klarte serberen omsider å bryte Nadal. Dermed er han klar for finale mot Kevin Anderson søndag.

(©NTB/Eurosport.no)

0
0