Sist de to tennisspillerne møttes på grusen, var nemlig i semifinalen i samme turnering for snart to år siden. Da ga nordmannen verdenseneren en ordentlig kamp, men Snarøya-mannen måtte likevel se seg slått etter to sett på den italienske grusen.
Lørdag venter nye muligheter for revansje for Ruud, som har vist lovende takter i den italienske hovedstaden etter en noe variabel grussesong så langt i år.
Gonet Geneva Open
Ruud forsvarte tittelen etter thriller-avslutning: – En av de sykeste kampen jeg har spilt
2 TIMER SIDEN
– Det blir en tøff oppgave for Casper. Han har spilt bra i Roma, og sett bedre ut nå enn i de forrige turneringene. Det virker som Casper har spilt på seg mere selvtillit. Nå må han bare slippe seg løs, for han har ingenting å tape, sier Discovery-ekspert Christer Francke før matchen mot serberen.

– Viser Grand Slam-form

Likevel understreker eksperten at det ikke bare er Ruud som har vist lovende form den siste tiden.
– Djokovic blir også bare bedre og bedre. Han begynner å nærme seg en mulig Grand Slam-form. Men han er ikke umulig å slå, men det er ganske umulig når Djokovic er i det humøret han er i om dagen, fortsetter eksperten.
– Novak vil nok spille opp tempoet litt mer, og ikke dra det ned i for lange tunge dueller. Så blir det spennende å se hvilken taktikk Casper går for i dag, avslutter Francke.

Mere selvtillit

Det er ingen tvil om at det blir en tøff match for den norske 23-åringen, som har måttet se seg slått ut noe tidligere i turneringene denne sesongen, enn det man var blitt vandt med fra i fjor. Men også Discovery-ekspert, Ola Bentzen, tror turneringen i Roma har hjulpet på selvtilliten hos vårt norske tennisess.
– Det er tydelig at selvtilliten har økt hos Ruud. Det hjalp nok å vinne noen kamper. Du ser han spiller mer jevne sett og ting vipper mer i hans favør, slik vi oftere så i fjor. Da spiller han på topp på grus, og da kan han også tukte Djokovic, sier Discovery-ekspert Ola Bentzen.
– Men han må klare å holde et høyt nivå gjennom hele matchen. Han har nivået sånn på toppen, men så spørs det om han klarer å spille på toppen hele veien gjennom, avslutter Bentzen.
Gonet Geneva Open
Ruud ett skritt nærmere tittelforsvar – møter 211 cm høy amerikaner i semifinalen
19/05/2022 PÅ 15:17
Internazionali BNL d'Italia
Roland Garros-formen nærmer seg for Ruud – klar for semifinale i Roma
13/05/2022 PÅ 16:35