Se høydepunkter fra kampen nederst i artikkelen.
Anderson hadde før turneringsstart aldri kommet seg forbi fjerde runde av den prestisjefulle gressturneringen. Nå er han klar for finale etter å ha slått amerikanske John Isner 3-2 i sett.
Roland-Garros
Tsitsipas - Isner - Roland-Garros
04/06/2021 KLOKKEN 22:16
Matchen varte i seks timer og 36 minutter, og skrev seg inn i historiebøkene som den nest lengste Wimbledon-kampen noensinne. Isner var også en av spillerne i den ikoniske matchen mellom han selv og Nicolas Mahut under Wimbledon i 2010 som varte i elleve timer og fem minutter, tidenes lengste tenniskamp.
Den ferske finalisten var glad men helt utslitt etter matchen, og hadde sympati med kameraten Isner, som han har kjent i 14 år.
– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Å spille under sånne forhold er ekstremt tungt. Jeg føler med John, fordi jeg vet ikke hvordan jeg hadde reagert på tap etter å ha spilt så lenge, sa Anderson til arrangøren etter at avansementet var sikret.
Se nøkkelpoenget på tampen av matchen (artikkelen fortsetter under videovinduet):

Serve-duell

Anderson og Isner, begge over to meter høye og med server som bikker 230 km/t, leverte som forventet et ordentlig serve-oppgjør. De tre første settene endte i tiebreak, hvert av dem avgjort på små marginer.
Før fredagens semifinale hadde ikke Isners serve blitt brutt en eneste gang i løpet av årets Wimbledon. Anderson leverte et strålende fjerdesett og maktet å bryte to ganger. Selv om han trengte fire forsøk i egen serve, dro sørafrikaneren settet hjem med sifrene 6-4.

Maraton-sett

Det femte og avgjørende settet forløp på samme vis som de tre første, og etter 34 spilte games var det totalt kun to breakmuligheter.
Anderson virket hakket friskere enn hans amerikanske motstander, og fikk en gyllen mulighet da han gikk opp til 15-40 i Isners serve på stillingen 17-17. I stedet var det amerikaneren som dunket inn to strake serve-ess og reddet gamet.
Anderson fortsatte å tidvis presse Isners serve, men fikk ikke uttelling før settets 49. game. Sørafrikaneren brøt og kunne serve inn seieren. Han vant til slutt med sifrene 7-6 (8-6), 6-7 (5-7), 6-7 (9-11), 6-4, 26-24.
Finalemotstanderen er vinneren av matchen mellom Novak Djokovic og Rafael Nadal, som starter fredag kveld.
Kvinnefinalen mellom Serena Williams og Angelique Kerber skal etter planen spilles tidligst på lørdag klokken 15:00. Før det skal avslutningen av kampen mellom Djokovic og Nadal avvikles, hvor serberen leder 2-1 i sett.
Kampene kan du se på Eurosport Player.
Wimbledon
Ruud ute av Wimbledon etter nervepirrende sett
02/07/2019 KLOKKEN 19:04
Wimbledon
Djokovic tok sin fjerde Wimbledon-tittel: – Det finnes ikke et bedre sted i verden å gjøre comeback
15/07/2018 KLOKKEN 15:37