Populære sporter
All sport
Vis alt

Skadet Rafael Nadal slått ut av Australian Open: – Lei å snakke om skader

Joakim Opphus

Oppdatert 18/01/2023 klokken 10:00 GMT+1

Rafael Nadal er det første store navnet som ryker ut av årets Australian Open-turnering. En skade i hoften preget tennislegenden som kan ha spilt sin siste kamp i Australian Open.

Nadal - Mcdonald - Australian Open høydepunkter

Mackenzie McDonald - Rafael Nadal 6-4, 6-4, 7-5
Spanjolen var førsteseedet i turneringen, men mot amerikanske Mackenzie McDonald - ranket som nummer 65 i verden - sa det stopp for tittelforsvareren.
Nadal slet stort med en skade underveis i kampen og virket ikke som seg selv.
– Mackenzie spilte god tennis. Jeg spilte ikke så bra og og til slutt så var endte som det gjorde, sa Nadal på pressekonferansen etter kampen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Skadet Nadal skjærer grimaser

Vurderte å trekke seg

Nadal bekreftet også at skaden han pådro seg i kampen var i hoften og at det var noen han hadde følt litt på i dagene i forkant, men ikke like ille som under dagens kamp.
– Ja, det er hoften. Jeg er ikke sikker på hva som er problemet. Jeg har hatt problemer med den tidligere, men jeg må sjekke hva som har skjedde denne gangen. Det er vanskelig å si hva si hva som er galt før jeg har gjort noen tester. Jeg begynner å bli lei å snakke om skader, men jeg skjønner hvorfor, sier Nadal med et oppgitt smil.
Nadal måtte en tur i garderoben for å få medisinsk behandling i det andre settet. Han forteller at han vurderte å gi seg, men han ønsket ikke å trekke seg som tittelforsvarer.
– Jeg vurderte å gi meg, men jeg kjenner meg selv. Jeg prøvde å spille uten å skade meg mer, men jeg klarte ikke å slå backhanden min eller løpe etter ballen omtrent. Jeg bare ønsket å fullføre kampen. Jeg ville ikke trekke meg som regjerende vinner.

Nærmer seg slutten

Innen tennismiljøet spekuleres det at det kanskje kan ha vært siste gang vi så Rafael Nadal i Australian Open. På spørsmål på hva som driver han til tross for alle skadene som han sliter med sier han:
– Det er veldig enkelt. Jeg elsker hva jeg driver med. Jeg elsker tennis. Jeg vet at det ikke er over og jeg liker fortsatt å konkurrere. Det er grunnen. Det er ikke så komplisert, eller?
– Det er selvfølgelig slitsomt og frustrerende at mye av min tenniskarriere den siste tiden dreier seg rehabilitering og opptrening etter skader

Skjærte grimaser

Nadal lå allerede et sett ned mot amerikanske McDonald. Sett nummer to var også på vei til å gå amerikanerens vei etter at Nadal ble brutt på stillingen 3-3.
McDonald gikk opp til 3-5, og det var da smerten inntraff den spanske veteranen. Han satt seg ned på huk etter et poeng og skjærte grimaser.
Ifølge Discovery/Eurosports reporter Laura Robson fra indre bane på Rod Laver-arenaen at det var hofteleddsbøyeren som skapte problemer og hemmet ham i spillet
Nadal måtte ta en medisinsk timeout og ta en tur i garderoben for litt behandling. Han fortsatte kampen, men han maktet ikke å komme tilbake og tapte også det tredje settet med sifrene 7-5.
Nadal vant Australian Open i 2009 og i 2022 og står med 22 Grand Slam-titler totalt i karrieren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame