Novak Djokovic - Alexander Zverev 3-2 (4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2)
For litt over en måned siden knuste Alexander Zverev OL-drømmen til den serbiske verdenseneren. Natt til lørdag revansjerte Novak Djokovic semifinaletapet fra Tokyo.
Djokovic tapte det første settet, før han hevet seg og sikret de to neste. Zverev slo tilbake én gang, men i det femte og avgjørende settet, var det den serbiske verdenseneren som var sterkest.
Western & Southern Open
Ruud etter exiten: – En av de beste jeg har spilt mot i år
21/08/2021 PÅ 05:18
Det ender til slutt med sifrene 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2

Jakter historisk bragd

Serberen har vært i storform hele året, og har nå muligheten til å sikre seg en «Calendar Grand Slam». Med seier mot russiske Daniil Medvedev i finalen, har han vunnet alle Grand Slam-titlene i kalenderåret 2021.
Klarer han den utrolige bragden, blir han den første mannlige tennisspilleren med alle fire Grand Slam-titlene samme år siden Rod Laver i 1969. Det er kun fem spillere som har klart det i historien.
Drømmen om å klare en «Golden Slam» røk tidligere i år mot hans semifinalemotstander. Alexander Zverev stoppet Novak Djokovic fra å bli den første mannlige tennisspilleren til å vinne alle fire majors og OL-gull samme år. Steffi Graff er den eneste gjennom historien som har klart dette.
LES OGSÅ: Tenåringssensasjoner møtes i US Open-finalen: – Et eventyr

Sulten finalemotstander

Daniil Medvedev kan på sin side vinne sin første Grand Slam. Den russiske tennisstjernen har kommet til finalen av US Open i 2019 og Australian Open i februar i år. Begge ganger har det endt med tap.
Sist gang tapte han mot Novak Djokovic. Nå kan han få sin revansje.
LES OGSÅ: Medvedev klar for US Open-finalen: – Helt suveren
Daniil Medvedev tok seg videre etter å ha slått kanadiske Felix Auger-Aliassime i sin semifinale i strake sett fredag kveld norsk tid, og får med det sin tredje mulighet til å sikre seg en Grand Slam-tittel.
Det blir dermed en reprise av Australian Open-finalen mellom verdenseneren og verdenstoeren. Der russiske Medvedev kjemper om å ta sin første, kan Novak Djokovic ta sin 21. Grand Slam.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Carreno Busta mot Djokovic - Tennis – OL-høydepunkter
31/07/2021 PÅ 09:30
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Zverev (GER) mot Djokovic (SRB) - Tennis – OL-høydepunkter
30/07/2021 PÅ 10:56