Saken oppdateres!
Casper Ruud - Alexander Zverev 6-3, 1-6, 6-3
Casper Ruud hadde nemlig tapt sine to tidligere kamper mot verdensfireren, men på det tredje forsøket lyktes det endelig for nordmannen.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
Se høydepunktene fra kampen øverst i saken.
Ruud har aldri slått en bedre rangert spiller i ATP-sammenheng.
– Det føles godt og betyr mye. Dette blir min første semifinale på Masters 1000-nivå på hardcourt, så det gir en god følelse. Jeg er glad for å gjøre det her i Miami, sier Ruud til ATP etter seieren mot Zverev.
– Nå ønsker jeg at det bare fortsetter. Dette var den største utfordringen min hittil i turneringen, og fredag kommer det en ny tøff utfordring. Jeg håper jeg kan ta med meg det jeg har lært i de tre tidligere Masters 1000-semifinalene og bruke det under fredagens kamp, fortsetter Ruud.
Hør hva Ruud sa etter kampen i videoen under.

Hør hva Ruud sa etter seieren mot Zverev

Møter argentinsk sensasjon

Dette blir altså Ruuds fjerde semifinale på Masters 1000-nivå, den første på hardcourt. Ved de tre tidligere semifinalene, som alle endte med tap for Ruud, har nordmannen vært underdog.
Denne gangen vil han gå i inn i semifinalen som stor favoritt. På fredag står nemlig argentinske Francisco Cerundolo, rangert som nummer 103 i verden, på motsatt banehalvdel.
Argentineren tok seg til semifinalen etter at Jannik Sinner måtte trekke seg fra kvartfinalen.
Cerundolo, som sto uten noen seire på hardcourt på ATP-nivå før denne turneringen, er tidenes laveste rangerte spiller som tar tar seg til en semifinale i Miami. Det er også første gang på ti år at en spiller når semifinalen i sin Masters 1000-debut. Med andre ord er presset på Ruud før morgendagen.
Ruud vartet også opp med et triks underveis i kampen. Sjekk den frekke varianten i videoen under.

Sjekk trikset til Ruud som fikk publikum til å gå av skaftet

Tok medisinsk timeout

Ruud fikk en herlig start under nattens kamp. Zverev trøblet med å håndtere Ruuds topspin og så ikke ut til å ha den samme energien som sin norske motstander. Dermed vant Ruud 6-3 i kampens første sett.
Men Zverev våknet i det andre settet. Først reddet tyskeren to breakballer i åpningsgamet, før han tok over intitiativet. Samtidig trengte Ruud medisinsk assistanse for å få hjelp med noen blemmer på tåen. Til slutt slo Zverev tilbake med 6-1 i det andre settet.
– Jeg måtte tape om tåen min, for jeg hadde noen blemmer på den. Tapen holdt på å falle av, så det plaget meg litt. Jeg fikk den på igjen, og da føltes det bra å bevege seg igjen, sier Ruud i et intervju sendt på discovery+.
  • Følg Casper Ruud mot Francisco Cerundolo fredag på Eurosport.no og discovery+

Takket serven

I det tredje og avgjørende settet lot han ikke muligheten glippe da kunne bryte tidlig. Dermed gikk nordmannen opp i en tidlig 2-0-ledelse i tredjesettet.
Dermed gjenvant nordmannen invitiativet i kampen og dro seieren i land med et nytt 6-3-sett i hans favør.
– Det var godt å få det bruddet tidlig, og så klarte jeg å holde det gående. Jeg servet veldig godt. I dag kan jeg takke serven min, sier Ruud.
– Jeg har nok sett Zverev spille bedre enn han gjorde i dag, men jeg klarte å utnytte det. Jeg var fokusert og spilte min beste tennis. Jeg hadde en liten svak periode i det andre settet, men beholdt fokuset og servet godt i de to andre settene. Det var nøkkelen i kampen, fortsetter nordmannen.
PS: Hvis Ruud vinner fredagens semifinale, ligger nordmannen til å klatre til en karrierebeste sjuendeplass på ATP-rankingen.
Roland-Garros
Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros høydepunkter
01/06/2022 PÅ 23:38
Roland-Garros
Historiske Ruud videre i Roland Garros etter episk femsetter: – Lettelse
28/05/2022 PÅ 19:51