Populære sporter
All sport
Vis alt

Sensasjonene Emma Raducanu og Leylah Fernandez møtes i finalen: – Et eventyr

Joakim Opphus

Oppdatert 10/09/2021 klokken 09:40 GMT+2

For første gang på 22 år møtes to tenåringer i en Grand Slam-finale. Britiske Emma Raducanu og kanadiske Leylah Fernandez har begge imponert og overrasket mange på veien til US Open-finalen.

Britiske Emma Raducanu (t.v.) & Leylah Fernandez fra Canada (t.h.)

Foto: Getty Images

18-år gamle Raducanu tok seg enkelt og greit videre til finalen, mens Fernandez måtte slite litt mer for sin finalebillett.
Discoverys tenniskommentator Christer Francke er mektig imponert over de to unge finalistene.
– Det er en sensasjon at to så unge har slått igjennom. Ingen hadde trodd det før turneringen, og de har begge spilt kjempe bra. De spiller så modent også, det ser ut som de har spilt på dette nivået i et tiår, forteller han.

– Et eventyr

18-år gamle Raducanu fortsatte å dominere på hardcourten i New York da hun vant 6-1, 6-4 over 18-seedede Maria Sakkari i semifinalen.
– Jeg er i finalen og kan egentlig ikke tro det, sa hun etter sin overbevisende seier.
Se høydepunktene fra semifinalen:
picture

Se høydepunktene fra semifinalen: Raducanu - Sakkari

Det britiske stjerneskuddet kom inn i turneringen via kvalifisering. Hun er derfor den aller første spilleren uansett kjønn til å nå en finalen i en Grand Slam etter å ha kvalifisert seg inn i turneringen.
– Raducanu er første kvalifiseringsspiller som når en Grand Slam-finale, det er et eventyr og som 150 i verden. Det er ikke vanlig at slikt skjer, forteller Discoverys tenniskommentator Christer Francke
Briten har ikke tapt ett sett i de siste ni kampene hun har spilt.

«Giant Slayer»

På andre banehalvdel står en annen tenåring som har imponert i like stor grad som Raducanu. 19-år gamle Leylah Fernandez har vært litt av en «Giant Slayer» under årets siste Grand Slam og slått ut mange store navn på veien til finalen.
Mest nylig i semifinalen hvor hun slo verdenstoer Aryna Sabalenka med sifrene 7-6(3), 4-6, 6-4.
– Jeg tror jeg kan si at jeg har gjort en passe god jobb med å oppfylle drømmene mine, oppsummerte Fernandez etter semifinaleseieren.
Se høydepunktene fra semifinalen:
picture

Se høydepunktene fra semifinalen: Fernandez - Sabalenka

Fernandez har beseiret tre spillere ranket topp fem i verden.
I tillegg til Sabalenka i semien, slo hun nummer fem i verden Elina Svitolina i kvartfinalen og tredje-rankede Naomi Osaka i tredjerunden.
– Hun har slått ut tre topp fem spillere som en tenåring, det er veldig imponerende, sier Francke
Hun er første spiller til å slå tre topp fem spillere i en Grand Slam siden Serena Williams klarte bragden i Wimbledon i 2012.
Francke trekker frem den mentale styrken og evnen til å spille sin beste tennis i de viktige kampene med større press som en viktig del av suksessen til begge de to tenåringssensasjonene.
– Det overrasker meg litt hvor bra de to spiller på de viktige poengene og hvor taktisk gode de er og det er imponerende hvor mange forskjellige slag de har i bagen. Det er mye mer press å spille disse kampene som går sendere i Grand Slams. At de klarer å gjøre det i disse store kampen er helt unikt, forteller Francke.

Jevn finale

Francke spår en jevn finale mellom de to stjerneskuddene.
– Det er veldig åpent i finalen. Fernandez har slått de beste spillerne, Raducanu har ikke tapt et eneste sett. Fernandez har vel hatt en tøffere vei på papiret, Raducanu har spilt så bra at de andre ikke har kommet til. Det ligger an til å bli en veldig jevn finale, tror Discoverys tenniskommentator.
Dette blir det åttende møte mellom to tenåringer i en Grand Slam-finale og det første siden 1999. Da var det Serena Williams som beseiret Martina Hingis i finalen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame