Daniil Medvedev - Felix Auger-Aliassime 6-4, 7-5, 6-2
I årets US Open har stjerneskuddene stjålet de store overskriftene. I semifinalen mellom Daniil Medvedev (25) og Felix Auger-Aliassime (21) hadde imidlertid førstnevnte grei kontroll mot sin fire år yngre motstander.
Medvedev vant til slutt med sifrene 6-4, 7-5, 6-2.
US Open
Medvedev overrasket og knuste rekordhåpet til Djokovic
13/09/2021 KLOKKEN 06:18
– Han er helt suveren i denne semifinalen, konkluderte Discovery-kommentor Ola Bentzen etter kampen.
I finalen møter han Novak Djokovic eller Alexander Zverev. Den kampen spilles i natt. Duoen møttes seinest i OL-semien i sommer. Da vant Zverev.

Misbrukte muligheten

Der det første settet ikke var fullt så innholdsrikt, fikk Auger-Aliassime en svært god mulighet til å utligne til 1-1 i det andre settet.
På stillingen 5-3 servet han om settet. Etter å ha ledet 30-0, ble det 30-30 etter én dobbeltfeil av kanadieren. Han kjempet seg likevel til to settballer, men misbrukte disse.
I stedet brøt Medvedev til 4-5, før han også vant de tre påfølgende gamene og til slutt settet 7-5.
– Kampen snudde helt derfra. Jeg synes ikke jeg spilte mitt beste i dag, men jeg er veldig glad for å være i finalen, sa Medvedev i seiersintervjuet.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Ram/Salisbury vant double-turneringen i US Open

– Han gir seg aldri

– Jeg føler jeg har sett det før. Auger-Aliassime er helt rå på sitt beste. Alt går på skinner, men plutselig faller han helt ut av rytmen, sa Bentzen i kommentarboden.
– Samtidig får vi berømme Medvedev. Han henger på som en klegg. Han gir seg aldri. Når sjansen byr seg, er han der, fortsatte han.
I det tredje og avgjørende settet vant russeren 6-2 uten å bruke altfor mye krefter.
Medvedev har vært i to Grand Slam-finaler tidligere. I US Open i 2019 tapte han for Rafael Nadal, mens i Australian Open tidligere i år ble Novak Djokovic for sterk.
US Open
Se høydepunktene: Medvedev herjet med verdenseneren
12/09/2021 KLOKKEN 23:45
US Open
Her knuser han racketen – får pipekonsert av publikum
12/09/2021 KLOKKEN 21:37