Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruuds løfte før nordisk duell: – Vise at nordmennene er litt råere enn finnene

Malin Hamilton

Oppdatert 03/09/2020 klokken 07:46 GMT+2

Casper Ruud hadde mandag en snuoperasjon av de sjeldne da han tok seg videre i US Open. Nå venter en finne som neste hinder i et historisk møte.

Casper Ruud

Foto: Scanpix

Det blir et historisk møte når finske Emil Ruussuvuori og norske Casper Ruud entrer hardcourtbanen i US Opens andre runde. For ingen av de nordiske spillerne har nemlig tatt seg videre i turneringen tidligere, og uvanlig er det også at to spillere fra Norden entrer en av de største scenene i tennisverdenen i en og samme kamp.
– Jeg tror ikke det har skjedd så ofte – at to spillere fra Norden møtes i en andre runde av en Grand Slam. Så vi får prøve å nyte det litt, men også prøve å vise at nordmennene er litt råere enn finnene, sier Casper Ruud til Eurosport.

Godt kjent

Men et ukjent møte blir det ikke. Tennisstjernene har tilbragt mye tid sammen under koronapausen, noe som hjelper nordmannens kampplan.
– Jeg har taktikken. Jeg var i Finland for å trene med ham i noen dager, mest for å spille litt treningsmatcher. Han er vel den jeg har spilt mest sett mot i denne koronapausen, så jeg husker hva han gjorde mot meg, og han husker nok hva jeg gjorde mot ham, sier Ruud.
21-åringen påpeker likevel at det blir en tøff kamp.
– Han har en god serve. Han er relativt høy, så han server hardt og flatt og har hastighet på serven. Den må jo prøves å nøytraliseres på en eller annen måte. Så må jeg bare prøve å komme i gang med mitt grunnleggende spill.
Eurosports tennisekspert Melanie Stokke har god tro på at Ruud kan ta seg videre til den tredje runden.
– Ja, det tror jeg. Han må bare fortsette som han gjorde da han var som best. Og det er viktig at han holder trutt mot finnen, sier Stokke til Eurosport.
Se intervju med Casper Ruud her. Saken fortsetter under videoen:
picture

Har taktikken klar før møtet med treningsrivalen: – Spennende

Snuoperasjon

I åpningskampen mot Mackenzie McDonald vartet Ruud opp med en opphenting av de sjeldne etter å ha ligget under 0-2, for å så snu kampen til 3-2. En slik opphenting var gjort for første gang i 21-åringens karriere.
– Jeg synes at det er en utrolig godfølelse for han, fordi han aldri før har gjort en slik snuoperasjon med at han vinner i femte sett. Det sier veldig mye og burde booste han med tanke på at han er fysisk utholden og at han klarer i en major å vinne i fem fulle sett. I tillegg så tror jeg at det at han klarer å finne løsninger i løpet av en kamp hjelper med å finne godfølsen tilbake. Tennis er ikke perfekt, så det gir en boost, sier Stokke.
– Det blir spennende å se om han klarer å fortsette slik mot finnen, fordi han har de tendensene, og de må han bare bygge videre på.
Snuperasjonen betydde også mye for hovedpersonen selv.
– Det er de kampene her man trener for hver dag og som motiverer deg til å jobbe hardt på treninger, sier han.
– Jeg vet at det er kjapt der, men det var en god match for selvtilliten min i går (mandag) - å klare å snu det og vite at jeg klarer å henge med en god hardcourtspiller som klarer å spille flatt, sier Ruud.
Eksperten mener tennisstjernen viser en meget sterk mental styrke.
– Han vender det til sin favør og finner tilbake til våpenet sitt med forehanden, og det viser en veldig sterk mental styrke, sier Stokke.
Sett denne?
picture

Faren mener dette spesielle øyeblikket snudde kampen for Ruud

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame