Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette er underdogen avhengig av for å vinne den gjeve finalen

Pål Strande Gamlemoen

Oppdatert 13/09/2020 klokken 12:53 GMT+2

Dominic Thiem regnes som favoritt til å ta sin første Grand Slam-tittel, men Eurosport-ekspert Christer Francke har noen råd som kan hjelpe Alexander Zverev på veien til Grand Slam-triumf.

Alexander Zverev

Foto: Getty Images

12. september 2016. Det er sist gang en annen tennisspiller enn Roger Federer, Rafael Nadal eller Novak Djokovic kunne heve et Grand Slam-trofé. Den gang var det Stanislas Wawrinka som slo Djokovic i US Open-finalen.
Natt til mandag vil tennishistorien (endelig) få en ny Grand Slam-vinner. Djokovic ble som kjent disket tidligere i turneringen, samtidig som hverken Federer eller Nadal deltar i årets US Open.
Dermed har årets finalemotstandere Dominic Thiem og Alexander Zverev tidenes mulighet til å endelig få sin første Grand Slam-tittel. Eurosports tenniskommentator, Christer Francke, holder én av dem som klar favoritt.
– Zverev kan levere stort spill, men Thiem har vært så bra i denne turneringen her at han tåler det. Han er mer stabil. Gjennom best av fem sett tror jeg Thiem slår Zverev, sier Francke.

Thiem vant «den moralske finalen»

27 år gamle Thiem har vært i tre finaler tidligere og har mer erfaring. 23-åringen Zverev er derimot i sin første Grand Slam-finale noensinne.
Thiem måtte riktignok gjennom to tiebreaks, men vartet uansett opp med en knallsterk seier over Daniil Medvedev i semifinalen.
– Det er jo blitt kalt den moralske finalen, sier Francke og legger til:
– At han vinner 3-0 i sett er ganske ekstremt.
Alexander Zverev fikk det knalltøft i sin semifinale mot Pablo Carreno Busta. Tyskerens spanske motstander tok de to første settene. Zverev virket frustrert, men brukte ikke mye energi på det, slik noen kan hevde han har hatt for vane tidligere. Det var også hans første seier på proffnivå etter å ha ligget under 0-2.
– Det er kjempesterkt å hente seg tilbake slik. Å vinne en sånn match er kjempestort.

Kan kopiere tysk helt

Det er stort for tysk tennis at Zverev er i finalen. Om han vinner på søndag, blir han første tysker til å vinne en Grand Slam siden Boris Becker vant Australian Open i 1996. I årets US Open har han fått sitt endelige gjennombrudd.
– Han er mer erfaren nå. Han stresser ikke og gir ikke opp. Han hadde sikkert tapt 0-3 i en kamp som den mot Carreno Busta tidligere. Det er et bra tegn for ham at han tok den.
Hardtslående Zverev er 198 centimeter høy, mot Thiems 185 centimerer. Så høye spillere som Zverev har gjerne hatt litt tøft for å vinne Grand Slam-titler tidligere.
– De sliter litt med å bevege seg over så lange kamper, sier Francke.
Men det finnes unntak. Zverev kan bli ett av dem.

En svært viktig serve

Francke tror begge spillerne er utvhilt, men mener det vil være fordel Thiem om det blir en femsetter på fire-fem timer. Østerrikeren er normalt enda sterkere på grus (har vært i French Open-finalen to ganger), men har vist at han virkelig har alt som skal til for å lykkes også på hardcourten. I Australian Open-finalen mot Djokovic tidligere år tvang han serberen til fem sett. Thiem ledet faktisk kampen, før Djokovic tok de to siste settene.
Zverev har altså en knalltøff oppgave foran seg. Francke har noen klare råd til tyskeren.
– Han må serve bra og spille aggressivt. Ikke havne i for lange grunndueller. Da blir han dratt av banen. Poengene må holdes relativt korte.
Om Zverev bommer mye med førsteservene sine, vil det bli verre. Da kan Thiem presse ham når de svakere andreservene kommer.
– Han (Zverev) kan styre poenget og komme høyere i banen. Han er helt avhengig av det. Thiem er mindre avhengig av serven og vant til å "bygge" poengene med lengre dueller.
Men østerrikeren Thiem må nok uansett levere på toppnivå om han skal ta sin første Grand Slam-tittel.
Naomi Osaka vant kvinnenes finale lørdag. Se høydepunktene fra seieren over Victoria Azarenka her.
picture

Highlights | Naomi Osaka - Victoria Azarenka

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame