• Se Casper Ruud møte Karen Khachanov i ATP 1000 Roma mandag fra klokken 10.45 på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Alexander Zverev - Dominic Thiem 6-2, 6-4, 4-6, 3-6, 6-7 (6-8)
Det spilles kun fire Grand Slam-finaler i året og søndag kveld skulle den gjeve US Open-finalen spilles mellom Alexander Zverev og Dominic Thiem. To finalister som aldri før hadde vunnet en Grand Slam-tittel tidligere.
Roland-Garros
Roland-Garros : Alexander Zverev vs Sebastian Ofner
22/05/2022 PÅ 19:08
Etter å ha vært i tre finaler tidligere var det Thiem som var sett på som favoritt før kveldens kamp. Østerrikeren var rangert som nummer tre på ATP Tour-rankingen, mens tyskeren, som aldri før har vært i en slik finale, var rangert som nummer syv. De fleste ekspertene holdt altså Thiem som favoritt.
Den 2.-seedede østerrikeren levde med favorittstempelet – til tross for en skeiv start – og fullførte en etterlengtet triumf med sifrene 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 (8-6). Det er seks år siden forrige gang en mannlig tennisspiller vinner sin første Grand Slam-tittel.
– Vi har kjent hverandre siden vi var rangert rundt 100,-plass, og vi har utviklet et flott vennskap. Etter hvert er vi også blitt rivaler, og det er forbløffende hvor langt vi har nådd. Jeg skulle ønske vi begge kunne ha vunnet i dag, for det ville vært fortjent, sa Thiem henvendt til Zverev etter kampen.
– Gratulerer, selv om jeg skulle ønske du hadde misset litt flere slag i dag. Dette er nok den første av mange Grand Slam-titler, sa Zverev.
Se høydepunktene fra finalen her. Saken fortsetter under videoen.

Highlights | Alexander Zverev - Dominic Thiem

Marerittstart

Det var Thiem som åpnet best i det første settet, men Zverev ga tøff motstand og brøt til 2-1, før han fortsatte å øke ledelsen.
– Det der er imponerende saker av Zverev, sa kommentator Christer Francke.
Thiev tok ett nytt servegame, men mer svak serving sørget for at han nok en gang ble brutt av Zverev til 5-2, før tyskeren tok settet på 6-2 etter kun en halvtime spilt.
– Zverev overrasker her. Han spiller drømmetennis, sa Francke.
Normalt servesterke Thiem fikk ikke én eneste breakball i det første settet, og Thiem-fansen fryktet nok at nervene kanskje tok overhånd for forhåndsfavoritten. Zverev fortsatte å briljere og brøt tidlig også i det andre settet.
– Det her er jo helt vanvitting å se på. Jeg har aldri sett Thiem så flat i en tenniskamp, han kommer rett og slett ikke i ordentlig gang her, sa kommentatoren.
Men Thiem holdt hodet kaldt og fikk sitt første brudd. Så viste østerrikeren seg endelig fram og hentet seg opp fra 1-5 til 4-5 på imponerende vis. Men det var likevel Zverev som til slutt tok settet med 6-4.

Slitesett

Igjen viste 23 år gamle Zverev styrke tidlig i det tredje settet, men Thiem jobbet seg gradvis tilbake og brøt for andre gang i kampen. Så tok østerrikeren et viktig game som ga en 5-2 ledelse, før han tok sitt første sett i kveldens kamp.
Kampen var langt ifra over, for i det fjerde settet kjørte Thiem på med full gass og tok ledelsen i settet tidlig.
– Han har funnet resepten nå, Thiem.
Zverev luktet sin første Grand Slam-tittel og la inn det lille ekstra som reduserte til 3-3 i fjerde sett, men en hardtarbeidende Thiem hadde for alvor funnet tilbake formen og vant sitt andre sett 3-6. Deretter gikk det slag i slag for Thiem, som leverte sterk tennis i det avsluttende settet. Østerrikeren vant etter tie break, og tok sin aller første Grand Slam-tittel noensinne.
Årets US Open finale var historisk på flere områder. 12. september 2016 var nemlig sist gang en annen tennisspiller enn Roger Federer, Rafael Nadal eller Novak Djokovic løftet et Grand Slam-trofé. Federer og Nadal deltok riktignok ikke i årets US Open, mens Djokovic røk ut i den fjerde runden etter å ha blitt diskvalifisert.
(Eurosport/NTB)
Roland-Garros
Dominic Thiem - Hugo Dellien - Roland-Garros
22/05/2022 PÅ 12:25
Miami Open
Ruud tok karrierens største seier – går inn i semien som storfavoritt
31/03/2022 PÅ 04:06