Mackenzie McDonald - Casper Ruud 2-1 (6-4, 6-4, 4-6, 3-6, 2-6)
Etter en positiv åpning, lot den norske 21-åringen seg vippe av pinnen i det første settet. Mackenzie McDonald vant rett og slett fem strake games og sikret en drømmeåpning for vertsnasjonens representant. Det ble symfonien for den første timen av kampen, da Ruud virkelig slet med med å få fotfeste.
Rolex Paris Masters
Nå får Ruud leke med de store gutta etter historisk triumf: – Utrolig følelse
04/11/2021 PÅ 19:48
Han var kanskje 200 plasser lavere på rankingen, men McDonald spilte sitt livs tennis. Men det skulle snu. For på bristepunktet da alt kunne gå galt og Ruud var i ferd med å ryke med 0-3 i sett, kom han tilbake. Først ved et par solide poeng som ga tilbake selvtilliten. Deretter ble det omsider en transportetappe for nordmannen - og det i en Grand Slam.
– Det er så stor idrett, utbrøt en rørt Øivind Sørvald etter kampslutt.
Det ble også skrevet historie for Ruuds del. Aldri før i hans profesjonelle karriere har han kommet tilbake fra 0-2 og vunnet 3-2.

Ubehagelig åpning

Det var liten tvil om at Casper Ruud var storfavoritt før hans åpningskamp i US Open. Han selv var ranket som nummer 37, mens McDonald ikke var høyere enn 243.
Og etter en utsatt start på halvannen time grunnet regn, viste nordmannen at han klarte å leve opp til favorittstempelet – i starten
Ruud gikk kjapt opp i 4-1, men så ble det bråstopp. McDonald tok fem strake games, og tok overraskende det første settet 6-4.
– En liten kalddusj for Casper Ruud dette, sa kommentator Ola Bentzen.
Det andre settet ble også stang ut for Ruud. Etter en hard og intens kamp om det siste gamet, så måtte han til slutt gi tapt med 6-4 igjen, og det så mørkt ut for 21-åringen.
Her avgjør han:

Her sørger han for karrierens sterkeste opphenting

Kom tilbake i tredje sett

På stillingen 3-3 i det tredje settet lå nordmannen under 40-0 i gamet, og måtte serve inn fem strake for å ha en reell sjanse om å komme tilbake, men i stedet ble det symbolet på alt som gikk galt tidlig i denne kampen.
– Det var et svakt game av Casper Ruud. Vi får se om han klarer å komme seg tilbake fra det der, sa Bentzen.
En dobbeltfeil på serven gjorde at McDonald brøyt, men til tross for mye motgang nektet Ruud å gi seg, og brøyt rett tilbake. Etter det skiftet kampen litt, og Ruud kjempet inn ett sett.
– Det er så deilig å se at han klarer å vende det og bli til den spilleren han egentlig er, og viser frem sine gode kvaliteter, sa Eurosports tennisekspert Melanie Stokke etter det tredje settet.
Det fikk også Eurosport Norges seere til å ta av seg hatten:

Transportetappe

Ruud hentet seg altså nydelig inn mot tampen, og etter å ha utlignet til 2-2 ble det så og si en transportetappe for 21-åringen.
McDonald så sluttkjørt ut, og unggutten fra Snarøya kunne trygge inn 3-2 sammenlagt og fullføre et comeback av de sjeldne.
Nå venter Emil Ruusuvuori fra Finland, og den kampen spilles trolig torsdag.
Fikk du med deg legendens prat om Casper?

Tennis-legendens Ruud-advarsel: – Ikke legg for mye press på ham

Rolex Paris Masters
Ruud om Nadals advarsel: – Han er absolutt inne på noe
04/11/2021 PÅ 07:25
San Diego Open
Team Ruud før Murray-møtet: – Fortsatt en av de tøffeste der ute
30/09/2021 PÅ 07:33