Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud sterkest i «Slaget om Skandinavia» – spår tøff semifinale

Helene Fineide

Oppdatert 02/06/2022 klokken 07:09 GMT+2

Casper Ruud hadde aldri tapt for danske Holger Rune. Onsdag fortsatte nordmannen seiersrekken og avanserte videre til en sensasjonell semifinale i Roland Garros.

Her kaster Ruuds motstander ut moren sin fra stadion

  • Torsdag spiller Ulrikke Eikeri finale i mixed double. Kampen ser du klokken 12.00 på discovery+
Casper Ruud - Holger Rune 3-1 (6-1, 4-6, 6-7, 6-3)
– Det har vært mye nerver hele dagen. Men jeg fikk sove litt etter frokost, og kom hit på ettermiddagen og gjorde mine forberedelser. Jeg åpnet bra, men Holger Rune leverte en veldig god match og ga meg en kamp helt inn, sa en svært fornøyd og lettet Casper Ruud etter seieren.
Casper Ruud fortsatte å imponere da han tok seg videre til en historisk semifinale i Roland Garros. Ruud er dermed den første norske tennisspilleren i singleklassen til å ta seg så langt i den jeve turneringen.
– Det er en stor dag for norsk tennis i dag, fortsatte Ruud som også passet på å hylle norske Ulrikke Eikeri som tidligere onsdag, tok seg videre til finalen i mixed double.
– Jeg ønsker henne masse lykke til i morgen. Så skal jeg forberede meg inn mot en tøff semifinale.

– Lite søvn i natt

Fire sett tok det før Ruud klarte å ro inn seieren mot den danske 19-åringen i senkampen onsdag. I baneintervjuet etter kampen spøkte den ferske semifinalisten med natten som nå venter.
– Jeg tror ikke jeg får sove så mye i natt. Nå blir det dusj, mat, pressekonferanse og behandling. Så det blir ikke mye søvn i natt, sa en lattermild og lettet Ruud.

Hissig danske

Det var nordmannen som åpnet best på grusen i Paris, da han vant det første settet 6-1. Men den noe så hissige dansken yppet seg og slo tilbake.
Da hadde kampen jevnet seg ut, men et vendepunkt kom da nordmannen tvang fram tiebreak og vant det 7-2 i tredje sett.
Dermed ledet nordmannen 2-1, og dansken slet med å kontrollere temperamentet sitt. For tidligere i samme sett ble det action på Philippe Chatrier-banen Ruud brøt Rune til 4-3.
Dansken moste racketen sin i bakken før han satte seg på benken og begynte å brøle til moren sin på tribunen. Rune ba henne flere ganger om å forlate arenaen, noe hun også gjorde.
Se video av hendelsen her:
picture

Her kaster Ruuds motstander ut moren sin fra stadion

Med moren ute av sikte brøt Rune tilbake på direkten. Senere holdt spillerne egen serve til 6-6, men Ruud avgjorde i tiebreaket.
– Jeg har spilt mot ham tre ganger før, og jeg kjenner ham litt. Men han er blitt mye farligere og mer uforutsigbar. Han går for de store slagene, og han treffer ofte. Han kommer til å være en farlig spiller i mange år, sa Ruud om danskenes nye tennisyndling.

Ruud-løft

Ruud hadde ristet av seg nervøsiteten og åpnet det fjerde settet kontrollert. Han fikk også to bruddballer i game to, men klarte ikke å utnytte dem.
De to skandinavene holdt begge egen serve fram til det åttende gamet. Det ble langt og spennende selv om Ruud hadde tre bruddballer. Til slutt hentet nordmannen fram sin rutine og brøt til 5-3-ledelse.
I eget servegame kunne Ruud dermed serve inn både seier og semifinaleplass. Etter godt over tre timer tennis og 13 serveess ble det omsider norsk jubel.
– Jeg tror ikke jeg får sove før klokken 4. Jeg har mye å gjøre. Jeg skal sykle ned, spise, på pressekonferanse og få behandling, sa nordmannen etter kveldskampen.

Rutinert motstand

Semifinalen mot Cilic spilles fredag. Kroaten var tidligere onsdag gjennom en heftig femsetter mot Rublev som ble avgjort i tiebreak i siste sett.
Cilic vant US Open i 2014 og har vært i finalen i både Wimbledon og Australian Open. I Roland-Garros er han derimot i semifinalen for første gang.
– Marin har spilt bra hele uken, så det blir nok en tøff kamp, sa Ruud.
33-åringen fra Kroatia er rangert som verdens 23. beste herrespiller, mens Ruud er nummer åtte på ATP-rankingen.
(©NTB) / Eurosport.no
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame