«The King of Clay» hadde få problemer i Roland-Garros-finalen. Etter 6-3, 6-3 og 6-0 mot en sjanseløs Casper Ruud, kunne spanske Nadal juble for sin 22. Grand Slam-tittel og sin 14. i den franske hovedstaden.
I seierstalen indikerte den 36 år gamle tennisveteranen at han vil «kjempe videre». Det gjør at den spinnville merittlisten kan vokse ytterligere.
Roland-Garros
Tilbakeblikk: Her er Casper Ruuds fem beste slag fra Roland Garros
10/06/2022 PÅ 07:50
– Det var nok et mesterstykke på grus. Når han fremdeles vinner disse store turneringene, så skulle man tro at han lar seg motivere videre, sier Discoverys tennisekspert Tim Henman, som legger til:
– Det er det vi alle krysser fingrene og tærne for, for det er et privilegium å se en av de aller største gjennom tidene spille på den måten han gjør.

Tror rekorden er uslåelig

Rafael Nadal er den mannlige tennisspilleren med flest Grand Slam-titler. Kun Margaret Court og Serena Williams har flere med henholdsvis 24 og 23.
– Vi er vitne til idrettshistorie med Rafael Nadal, sier tidligere storspiller og nåværende ekspert Mats Wilander.
Men på ett punkt er heller ikke Court eller Williams i nærheten av den spanske superstjernen.
14 av 22 Grand Slam-titler har som nevnt kommet i Roland-Garros, og Rafael Nadal er den eneste mannlige tennisspilleren som står med tosifret antall titler i en bestemt Grand Slam. Maragret Court er den eneste på kvinnesiden som har klart noe tilsvarende, med hennes elleve triumfer i Australian Open.
Discoverys svenske tennisekspert tror Nadals 14 vil trone øverst i evig tid.
– Denne rekorden vil aldri bli slått i en Grand Slam. Vil denne rekorden noensinne bli slått i en årlig sportsturnering? Det er spørsmålet, fortsetter Wilander.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Nadal måtte applaudere etter dette Ruud-poenget: – Herlig tennis på alle måter!

Tidenes beste?

Rafael Nadal har slitt med skader de siste årene, og det har vært en årsak til at flere har trodd at spanjolens karriere har vært på hell og at den vanvittige rekken snart ville ta slutt.
I 2022 har han dog motbevist dette så til de grader.
Så langt i kalenderårets står han med to av to Grand Slams, det til tross for at han fortsatt har hatt problemer med kroppen. Under søndagens finale røpte 36-åringen at han måtte ty til injeksjoner underveis i turneringen.
– Jeg tror dette må være den deiligste tittelen for Nadal. Han visste ikke om han i det hele tatt kunne spille, men nå må vi fokusere på 22 og ikke 14, sier Wilander.
Det har lenge vært en intens kamp mellom «The Big Three» - Rafael Nadal, Novak Djokovic og Roger Federer - om å toppe listen som den mestvinnende mannlige tennisspilleren i Grand Slam-sammenheng.
– Han er to foran Djokovic og Federer nå, og dette kan være grunnen til at han går ned som den beste spilleren gjennom tidene, påpeker Mats Wilander.
Luken har, som Wilander er inne på, blitt til to. Neste mulighet for å sikre seg en Grand Slam-tittel er i Wimbledon. Der er det Novak Djokovic som går inn som storfavoritt, så spørs det om den serbiske stjernen igjen kan skape spenning i kampen om flest titler.
Wimbledon starter i slutten av juni. Turneringen kan du følge på discovery+ og eurosport.no.
Sett denne?

Se bildene: Her lenker banestormeren seg til nettet

Roland-Garros
Ruud etter finaletapet i Paris: – Mange år igjen
06/06/2022 PÅ 16:57