• Se Casper Ruud mot Hubert Hurkacz fra cirka kl. 13:00 på discovery+!
For 23-åringen fra Snarøya er nemlig helt i toppen i avgjørende sett. Kort fortalt er Ruud en mester i å sette inn støtet i når det gjelder som mest, enten det er i det tredje settet i en tresetter eller i det femte i en Grand Slam.
Ser man bortfra Thanasi Kokkinakis fra Australia og argentinske Federico Coria, ligger Casper Ruud og stjerneskuddet Carlos Alcatraz nærmest likt i toppen blant spillere som klinker til i de avgjørende settene.
Roland-Garros
Tilbakeblikk: Her er Casper Ruuds fem beste slag fra Roland Garros
10/06/2022 PÅ 07:50
Det viser en ATP-statistikk.
– Det er superviktig å ha med seg, men dette er jo ferskvare. Han hadde ikke den selvtilliten for noen uker siden, men det er tilbake nå. Det er lovende å se, sier Discoverys tenniskommentator Ola Bentzen.

– Ruud er favoritt

I tillegg til at Ruud har en fordel, både mentalt og fysisk, i de avgjørende settene, mener tenniskommentator Bentzen at flere ting peker for nordmannen i den 4. runden.
– Ruud er favoritt når kampen går på grus. Hurkacz hadde nok favoritt om kampen hadde gått på gress og sannsynligvis også på hardcourt. Backhandene til Casper blir veldig viktig også i denne kampen. Vi så det mot Sonego, og nøkkelen mot Hurkacz blir nok å klare å plassere de backhandene helt nede langs linjen, forklarer kommentatoren.
  • Se kampen mellom Ruud og Hurkacz tirsdag fra cirka kl. 13:00 på discovery+
Mens Casper Ruud danket ut italienske Lorenzo Sonego etter en intens femsetter (6-2, 6-7, 1-6, 6-4, 6-3) i 3. runde, gjorde Hubert Hurkacz kort prosess med David Goffin fra Belgia. Polakken vant etter tre strake sett, 7-5, 6-2, 6-1.
Saken fortsetter under videoen.

Lettet Ruud etter avansement: – Det smakte veldig godt med en slik seier

Polsk rekkevidde

Hubert Hurkacz, som er rangert som nummer 13 i verden, er en annerledes spiller enn Sonego. Ola Bentzen frykter spesielt én ting fra mannen som ruver 196 centimenter over bakken.
– Hurkacz er en kanonserver, rett og slett. Han er en høy spiller med en meget god rekkevidde, samtidig som at han beveger seg bra for å være såpass høy. Men han er ikke like god til å bevege seg som Ruud, understreker Discoverys tenniskommentator, før han peker på flere ting som nordmannen må se opp for i kampen mot Hurkacz.
– Han har også gode grunnslag og forsvarer seg fra med backhand. Jeg tror Hurkacz kommer til å presse veldig på i egne game, så det er nok et mulig kampbilde vi kommer til å se.

Første møtet

De to kamphanene har ikke møtt hverandre i en tellende kamp tidligere, og Casper Ruud selv innrømmer at akkurat det er litt krevende.
– Det er litt utfordrende å møte en spiller man ikke har spilt mot før. Vi har aldri spilt mot hverandre i kamp, så det blir et morsomt første møte. For min del er dette en av de største kampene i min karriere. Det blir en spennende kamp, sier Ruud til Discovery.
Ola Bentzen er av samme oppfatning.
– Det at de ikke har møtt hverandre før kan fort være fordel Hurkacz. Han kjenner nok bedre til spillet til Ruud enn motsatt, sier han.
Se intervju med Casper Ruud før kampen her.

Casper Ruud om møtet med Hurkacz: – Må nøytraliseres

Roland-Garros
Nadals utrolige rekord: – Denne vil aldri bli slått
06/06/2022 PÅ 18:04
Roland-Garros
Ruud etter finaletapet i Paris: – Mange år igjen
06/06/2022 PÅ 16:57