• Se Casper Ruuds neste kamp i Roland Garros mandag på discovery+
Casper Ruud - Lorenzo Sonego 6-2, 6-7,1-6, 6-4, 6-3
På det fjerde forsøket klarte endelig Casper Ruud å ta seg videre fra den tredje runden i Roland Garros.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
Akkurat som i fjor måtte Ruud ut i en jevn og nervepirrende femsetter i den tredje runden. I fjor ble det et knepent tap mot Alejandro Davidovich Fokina, men i år fikk nordmannen sin revansj.
Ruud slo italienske Lorenzo Sonego, ranket som nummer 35 i verden, i en ellevill kamp.
Sonego spilte til tider en umennskelig tennis og Ruud lå under 2-1 i sett. Men den norske tennisyndlingen reiste seg mesterlig og tok de tre neste settene og snudde til seier.
– Casper Ruud! Tusen takk skal du ha! Du gjorde dette vanvittig spennende. Det så fryktelig stygt ut en periode, men Casper Ruud fortsetter å sette rekorder, utbrøt Discoverys kommentator Svein-Espen Lindås Olsen etter Ruud avsluttet med banke inn ett serveess på matchballen.
Med avansementet til fjerderunden blir Ruud historisk som den første nordmannen til å nå en fjerde runde i Grand Slam-turneringen i Paris.
– En utrolig bra følelse og en liten lettelse kan du kanskje også si. Det så litt mørkt ut der en liten periode. Jeg startet veldig bra, og så spilte Sonego seg veldig opp og hamret inn vinnere og aggressive slag. Da kom jeg litt mye bakpå, heldigvis er det fem sett som redder meg, sier Ruud til Discovery etter kampen.
Se hele intervjuet med Casper Ruud i videoen under.

Lettet Ruud etter avansement: – Det smakte veldig godt med en slik seier

Intens italiener

«Han kommer til å komme ut i hundre».
Det var Casper Ruuds spådom før møtet med italienske Lorenzo Sonego i den tredje runden i årets Roland Garros, og Ruud fikk rett i sin spådom for det var en intens Sonego i de første gamene i kampen.
Men begge holdt sine server innledningsvis, men så på stillingen 2-2 bestemte Ruud seg for å skru opp nivået noen hakk, og da klarte ikke Sonego å henge med lengre.
Snarøya-mannen vant nemlig de fire neste gamene og tok åpningsettet med sifrene 6-2 etter bare 35 minutters spill.
– Han leverer et veldig godt første sett her. Litt nervøs i starten når han merker at Sonego har et bra trykk, men når han får det servebruddet så spiller han fritt og fint, konkluderte Lindås Olsen etter åpningsettet var i boks.
Saken fortsetter under videoen.

Forklarer den nordiske tennisrevolusjonen: – Tror Ruud snart kan vinne en Grand Slam

Sonego slo tilbake

Sett nummer to startet som det første. Sonego viste en voldsom intensitet i spillet sitt, men denne gangen fikk Sonego belønning for strevet.
Det var spilleren fra Torino som skaffet seg det første servebruddet i sett to da han brøt Ruud på 3-3.
Sonego kunne serve hjem det andre settet på stillingen 5-4. Men da dro 23-åringen fra Norge fram storspillet og skaffet seg tre breakballer.
Ruud trengte bare den ene breakballen og utlignet til 5-5.
– Han spiller et meget bra returgame med kniven på strupen, Casper. Da lever dette settet igjen, sa Lindås Olsen.
Et tiebreak måtte til for å skille de to spillerne i sett to.
Der var Sonego sterkest og utlignet til 1-1 i kampen.
– Voldsomt hvordan han spiller, Sonego. Casper spiller litt for kort og får ikke tatt kommandoen i poengene og da vipper dette settet i Sonegos favør, sa discoveryekspert Øivind Sørvald i studio etter andresettet.

– Slått av banen

Sonego spilte på svært små marginer, og selv om det kom en del upressede feil fra italieneren så slo han også flere vinnere som landet på streken.
Det gjorde Ruud tydelig frustrert. Snarøya klarte ikke å stå imot den aggressive italieneren. Han brøt Ruud allerede i hans første servegame i sett nummer tre og gikk raskt opp i en 3-0-ledelse.
– Han fortsetter å gjøre få feil, Casper, men han blir rett og slett slått av banen av en Sonego som spiller vanvittig offensivt akkurat nå, sa Discoverys kommentator.
Ruud var tydelig ikke i sitt ess i sett nummer tre. Nordmannen klarte å gjøre en dobbeltfeil på en breakball imot og og han ble brutt for andre gang i settet.
Han gikk konstant å ristet på hodet underveis i tredjesettet, Ruud og var tydelig ikke fornøyd.
Og etter Sonego fikk et rammetreff som landet på linjen, kunne ikke Ruud gjøre noe annet enn å smile oppgitt.
Sonego tok tredjesettet overlegent 6-1.
– Han leverer et sett på øverste hylle, det er det ingen tvil om. Han vinner alle de viktige duellene og poengene. Casper virket nesten litt deppa på slutten her, men nå må han opp i de berømte ringene, sa Lindås Olsen etter et skuffende sett fra Ruuds side.

Neglebiter

Ruud måtte vinne det fjerde skulle han holde liv i kampen og drømmen om avansement i turneringen.
Det ble et tett og nervepirrende sett.
Men på stillingen 5-4 i favør Ruud viste Snarøya-spilleren en enorm mental styrke og skaffet seg tre setballer i Sonegos serve.
Sonego reddet den første, men på den andre slo italienerne ballen ut og Ruud kunne knytt neven etter å sendt kampen inn i et femte og avgjørende sett.
– Den er ute og Casper klarer det! Sonego klarer rett og slett ikke å stå imot presset, utbrøt Lindås Olsen da Sonego satte ballen ut på den andre settballen.

Ruud seiret

I det avgjørende settet virket det som magien til Sonego begynte å ta litt slutt. Forehanden gikk de avgjørende centimeteren utenfor linjene, hvor de tidligere i kampen hadde landet på.
Og på stillingen 2-1 i settet til Ruud klarte han og få det uhyre viktige servebruddet i det avgjørende settet.
Se Ruuds reaksjon etter servebruddet i videoen under.

Hemningløs jubel fra Ruud etter viktig servebrudd

Han fulgte opp med et blankt servegame etter at han banket inn et serveess og gikk opp til 4-1 i det siste settet.
Sonego klarte ikke å kjempe seg til noe servebrudd og Ruud vant femtesettet 6-3. Nordmannen avsluttet like godt med å banke inn et serveess for å avgjøre kampen.
Casper Ruud er dermed klar for en fjerderunde i årets Roland Garros-turnering.
Der møter han polske Hubert Hurkacz som vant i tre strake sett mot belgiske David Goffin.
Roland-Garros
Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros høydepunkter
01/06/2022 PÅ 23:38
Roland-Garros
Ruud på gråten etter seieren i Tsongas siste kamp: – Du har vært en inspirasjon
24/05/2022 PÅ 15:29