• Følg oppladningen til Ruuds første kamp i Roland Garros mot Jo-Wilfred Tsonga tirsdag fra kl. 13 på discovery+ og MAX
Casper Ruuds reise i Frankrike starter tirsdag ettermiddag. Da venter ingen ringere enn tidligere verdensfemmer Jo-Wilfried Tsonga på den andre siden av nettet.
– Det blir spennende og interessant, selvfølgelig også litt nervepirrende for oss begge. Han er på sin siste turnering i karrieren, mens jeg håper at jeg kan få mitt beste resultat i Roland Garros, så vi har begge mye å spille for. Begge kommer til å være så klare som mulig, og så får vi håpe at det blir en bra match, sier Casper Ruud til Discovery.
Roland-Garros
Tilbakeblikk: Her er Casper Ruuds fem beste slag fra Roland Garros
10/06/2022 PÅ 07:50
Tsonga, som er fra byen Le Mans, avslutter karrieren på hjemmebane. Det kan by på en ekstra utfordring for Ruud.
– Det blir sannsynligvis en fullsatt stadion, og de ti-tolv som sitter i boksen er sannsynligvis de eneste som kommer til å heie på meg. De 10- til 15 000 andre heier på ham. Jeg skal ikke sutre over det, men jeg har prøvd å visualisere litt hvordan stemningen kommer til å bli, melder det norske tennisesset.

– Han var en av stjernene

Den franske 37-åringen har hatt en lang og innholdsrik karriere. Tilbake i 2008 tok han sin første tittel på ATP-touren da han vant 250-turneringen i Bangkok. Samme år kunne han også juble for Masters 1000-triumf i Frankrike.
Totalt har det blitt 18 titler for mannen som nå er klar for å legge racketen på hylla.
– Han er en spiller jeg har sett opp til i mange år og sett på TV-en fra jeg var ung. Han var blant de beste spillerne i verden da jeg så på tennis som mest i en alder fra elleve til 17 år. Han var en av stjernene og var blant de store showmennene. Han er en jeg har sett opp til og som alle respekterer høyt, forteller Casper Ruud om tirsdagens motstander.
23-åringen fra Snarøya legger ikke skjul på at franske Tsonga er blant favorittene, og ett minne fra en merittert karriere sitter ekstra godt igjen.
– Det er en stor karriere å se tilbake på, men jeg husker spesielt godt da han spilte mot (Novak) Djokovic i French Open i 2012. Tsonga hadde matchball mot ham, men klarte dessverre ikke å vinne kampen for hans del.
– Jeg husker det var en ekstremt bra match og en helt vill stemning. Jeg håper ikke det kommer til det punktet at han har matchball, men jeg husker at det var en ekstremt morsom og innholdsrik kamp å se på fra TV-en, fortsetter Ruud.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Corretja om Ruud: – Ser for meg at han minst går til kvartfinalen

Kan bli Tsongas siste kamp

Det starter å bli en god del år siden Tsonga var på sitt beste. 37-åringen tok sine to siste titler tilbake i 2019, og er i skrivende stund rangert som nummer 297 i verden.
Dermed er den norske verdensåtteren storfavoritt før åpningskampen i Roland-Garros.
– Jeg synes det var en ok trekning, jeg. Jeg gleder meg. Samtidig vet jeg at det er en utfordring i vente, men jeg er klar for det. Jeg får prøve å la racketen gjøre susen, så får vi håpe det er nok, sier Ruud.
Les også: Mener Ruud har fått gulltrekning: – Det er bare å si takk
Franskmannen har allerede kunngjort at Roland Garros blir hans siste turnering. Dermed kan Ruud være den tidligere verdensfemmerens aller siste motstander.
– Det blir første gang at jeg opplever noe sånt. Jeg skal prøve å avslutte en annens spillers karriere. Det høres brutalt og kjipt ut når jeg sier det, men det er realiteten hvis det går min vei, fortsetter nordmannen.
Sett denne?

Hamrer løs etter marerittstart i finalen

Roland-Garros
Nadals utrolige rekord: – Denne vil aldri bli slått
06/06/2022 PÅ 18:04
Roland-Garros
Ruud etter finaletapet i Paris: – Mange år igjen
06/06/2022 PÅ 16:57