Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener Casper Ruud har fått gulltrekning i Roland Garros: – Det er bare å si takk

Joakim Opphus

Oppdatert 23/05/2022 klokken 10:55 GMT+2

Casper Ruud er på plass i Paris for sesongens andre Grand Slam, Roland Garros. Der ligger alt til rette for at nordmannen skal forbedre sin egen bestenotering i turneringen.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Casper Ruud kommer inn i Roland Garros med en stigende formkurve. Etter semifinalen i Masters 1000 i Roma for et par uker siden, fortsatte Ruud den gode trenden og forsvarte sin ATP 250-tittel i Genéve.
Han er dermed en av de heteste spillerne på vei inn i turneringen som blir hans første Grand Slam-turnering for året. Han måtte trekke seg rett før Australian Open i januar etter et overtråkk.
I tillegg til en oppadgående formkurve, er også trekningen i nordmannens favør.
Ruud unngår spillere som Novak Djokovic, Rafael Nadal, Carlos Alcaraz og Alexander Zverev i turneringen.
Snarøya-spilleren vil ikke kunne møte noen av disse før i en eventuell finale.
Francke synes det virker som en veldig skjev trekning, og at møte med verdensfirer Stefanos Tsitsipas i en eventuell kvartfinale vil være den første store testen for nordmannen.
– Det er litt små skjevt det tablået, for å si det mildt. Det er en gulltrekning egentlig for Casper, det er bare å si takk, sier Francke.
– Tsitsipas er en av favorittene i turneringen, som han da vil møte i en kvartfinale mest sannsynlig. Det blir en veldig spennende match i så fall.
Grekeren tok seg til finalen i fjor, men tapte for Djokovic i fem sett etter å ha ledet 2-0.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Roland-Garros : Felix Auger-Aliassime vs Juan Pablo Varillas

Bananskall

Det er to potensielle bananskall som Ruud kan møte i tredje- og fjerderunde, men Francke tror at Ruud i den formen han har vist bør ha kontroll.
– Du har (David) Goffin i tredje og (Hubert) Hurkacz i fjerde runde kanskje som er to gode spillere, men sånn som Casper spiller nå så er jo han en åpenbar favoritt der.
Ruud kan også møte portugisiske Joao Sousa i andre runde. Det er også en kamp som kan by på problemer. Ruud slo Sousa i finalen i Genève etter en kamp som nordmannen beskrev som «en av de sykeste han hadde spilt».

– Ikke i form

23-åringen fra Snarøya har også verdenstoer Daniil Medvedev på sin side av tablået, men russeren er ikke i sine beste form etter at han nettopp kom tilbake fra et lengre skadeopphold.
– Han (Medvedev) har jo operert for brokk og har vært ute veldig lenge og store deler av grussesongen, og er ikke i form. Jeg tviler sterkt på at han kommer til å spille seg inn i noen særlig form heller, sier Francke.
– Du vil heller møte Medvedev enn en Alejandro Davidovich Fokina eller Pablo Carreno Busta for eksempel per dags dato, sier han videre.
Davidovich Fokina røk derimot ut allerede i sin første kamp i turneringen. Han tapte i fire sett mot nederlandske Tallon Griekspoor.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Roland-Garros : Tallon Griekspoor vs Alejandro Davidovich Fokina

Festbrems

Casper Ruud møter franske Jo-Wilfred Tsonga i første runde i turneringen tirsdag. Det blir 37-åringens aller siste turnering i karrieren. Han har bestemt seg for å legge racketen på hylla etter turneringen på hjemmebane.
Ruud håper også at det vil bli hans siste kamp når de to møtes for aller første gang tirsdag.
– Det høres kjipt ut å si det, men jeg håper det blir hans siste kamp, sier han til NTB i forkant av turneringen i Paris.
Ruud forventer et stort trykk fra den franske hjemmefansen.
– Det er en spesiell situasjon, så det blir åpenbart en stor utfordring. Tsonga kommer til å ha opp mot 15.000 franskmenn på tribunen, og de vil heie ham fram til seier. Det må jeg forberede meg på. I fjor hadde jeg en lignende opplevelse mot Benoît Paire i første runde. Også da var det fullsatt med franskmenn.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame