PARIS / OSLO (Eurosport.no):
Mats Wilander var rangert som verdens beste spiller fra september 1988 til januar 1989, og regnes blant tidenes beste svenske tennisspillere sammen med Björn Borg og Stefan Edberg. Han følger French Open tett som ekspert for Eurosport.
Rolex Paris Masters
Nå får Ruud leke med de store gutta etter historisk triumf: – Utrolig følelse
04/11/2021 PÅ 19:48
54-åringen med syv Grand Slam-titler på merittlisten svarer følgende på spørsmål om han ser noen svakheter hos Roger Federer, som mange regner som tidenes beste spiller:
– Det finnes svakheter hos både Federer og Rafael Nadal, men hos Federer synes jeg det finnes svakhet i at han er eldre. Han har bestemt seg for ikke å spille lange poeng, så han spiller kjemperaskt og sjanser mye. Han må bestemme seg for når han skal spille lange poeng, og når han skal spille korte. Den balansen taktisk sett tror jeg er en styrke når det fungerer, men samtidig en svakhet fordi det er en viss gjettelek som pågår der, sier Wilander til Eurosport.

– «Lugn», Casper

– Hva slags kamp ser du for deg?
– Jeg tror at Casper må være ganske aggressiv, og at han må få Federer til å røre på seg og se hvordan Federer har det. Hvordan han treffer på backhand. Naturligvis er det viktig å få ballen i spill i Federers servegame. Og så tror jeg det er viktig at han tar det «lugnt» mellom poengene, slik at det ikke går for fort, for når man møter Federer så går det fort, og da blir Federer bedre og bedre og man rekker nesten ikke puste.
Pappa og trener Christian Ruud har vært to ganger i tredje runde i en Grand Slam. Dette er første gang for sønnen.
Videoanalytiker for Casper Ruud, Øivind Sørvald, åpner litt opp om hvordan teamet planlegger å forberede seg. Etter planen skulle 20-åringen spilt doublekamp med makkeren Miomir Kecmanovic torsdag, men den går ikke som forventet.
– Vi skal se på høydepunktene til Casper, slik at han får virkelig kost seg med det og alt det bra han gjorde (mot Berrettini), og så skal vi se på kampen Federer spilte, og se om det er noen steder hvor han kan vise noen svakheter når han spiller på grus, for det er jo det dekket han kanskje liker minst, sier Sørvald til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under)

Større enn Becker

Før kampen mot Matteo Berrettini drømte også Eurosport-ekspert Christer Francke om en kamp for Ruud mot sveitseren, som har hele 20 Grand Slam-titler og 310 uker på toppen av verdensrankingen. Han mente da det ville være den største kampen i norsk tennis, men trakk samtidig frem faren Christians OL-møte med Boris Becker i Barcelona i 1992.
Øivind Sørvald nærmest boblet av glede i Paris. Slik svarte han på spørsmål om vi har hatt en større tennisdag noen gang:
– Nei, og det er klart at dette er noe man drømmer om og ser frem til, og så kommer den. Og da må vi tenke litt på, alle vi som er glade i tennis, hvordan skal vi nå forbedrede oss, hva skal vi se etter, hvordan skal vi finne frem tennisracketen og gå ut og prøve litt selv, for det er jo inspirerende å se den tennisen en norsk spiller presterer her ute. Det er det vi skal glede oss til, og kose oss og få den underholdningen som kommer fredag, og så skal vi tenke at hvis han vinner, kommer han da til andre uka i Grand Slam ...? Men det får vi komme tilbake til, sier Sørvald med et stort smil.
Det er foreløpig ikke avklart når kampen spilles fredag.
Rolex Paris Masters
Ruud om Nadals advarsel: – Han er absolutt inne på noe
04/11/2021 PÅ 07:25
San Diego Open
Team Ruud før Murray-møtet: – Fortsatt en av de tøffeste der ute
30/09/2021 PÅ 07:33