Seieren over Matteo Berrettini onsdag gjør at Ruud allerede er sikret premiepenger på 1.445.000 kroner etter dagene i Paris. Det aller, aller meste kommer fra single.
Federer slo ut Oscar Otte med 3-0 i sin kamp onsdag. Nå står Ruud overfor sin karrieres store høydepunkt. Kampen går etter all sannsynlighet fredag.
– Jeg vet nok mer om faren hans enn om Casper, selv om jeg aldri spilte mot ham. Men jeg gleder meg til å møte Casper. Han har forbedret seg mye de siste årene, og han spiller bra på grus, sa Federer til VG.

Drøm

– Federer er helt klart favoritten. Jeg må være «underdogen» her. Jeg tipper på at mange vil følge denne kampen på TV. Det er kanskje en liten tennisfeber i Norge nå. Gøy å være med på dette, sa Ruud på pressekonferansen.
– Det var veldig gøy. Jeg kom litt dårlig ut i tredje sett. Det er helt klart mitt største øyeblikk i karrieren. Det har jo vært en drøm å møte en spiller som Federer. Jeg har sett på kamper med ham i 13-14 år, sa Casper Ruud til Eurosport.
– Jeg er selvfølgelig utrolig stolt og glad, sa pappa og trener Christian Ruud.
Nordmannen tok første sett 6-4 uten at han var særlig presset på veien. Ruud holdt sin serve kontrollert. Det gjorde han også i sett to som endte 7-5. Ruud hadde sju break-sjanser før han lyktes mot den bedre seedede italieneren.
(Artikkelen fortsetter under)

Kontroll

Berrettini brøt så Ruuds serve direkte i det tredje settet. Nordmannen trengte ikke lange tiden på å slå tilbake i kampen. Han sikret seg det siste settet med 6-3. Ruud var aldri truet i kampen på den røde grusen. Han hadde initiativet fra start til mål.
Berrettini ligger som 31.-mann på verdensrankingen der Ruud innehar 63.-plassen. Roland-Garros-turneringen er allerede en sportslig fulltreffer for den unge nordmannen.
På tribunen satt familien hans og så at Ruud spilte seg inn på radaren hos virkelig tenniseksperter. En tredjerundeplass i Roland-Garros gir ham ganske sikkert også et lite byks på neste verdensranking.
Der var faren hans oppe på 39.-plassen som best på 1990-tallet.
Ruud er også klar for andre runde i double. Der spiller han sammen med serberen Miomir Kecmanovic.
(©NTB)