Populære sporter
All sport
Vis alt

Knusende Ruud-seier i åpningskampen: – En veldig god kamp fra start til slutt

Joakim Opphus

Oppdatert 16/01/2024 klokken 08:41 GMT+1

Casper Ruud (25) hadde få problemer i sin åpningskamp i Australian Open mot spanjolen Albert Ramos-Vinolas.

Se høydepunktene: Overbevisende Ruud-seier i første runde

Casper Ruud - Albert Ramos-Vinolas (6-1, 6-3, 6-1)
I solsteken i Melbourne var nordmannen iskald og sikret avansementet i strake sett.
– Jeg spilte en veldig god kamp fra start til slutt. Det er varmt der ute. Jeg visste at jeg måtte være aggressiv ettersom han er en så god grunnlinjespiller og en som liker lange ballvekslinger. Så hvis han ville spille 20-30 lange ballvekslinger i 30 grader, værsågod. Jeg ønsket ikke å gjøre det så derfor prøvde jeg å være aggresiv, sier Ruud til Discovery etter kampen.
Neste hinder for Ruud er hjemmehåpet Max Purcell, som gikk videre etter seier over ungarske Máté Valkusz med settsifrene 3-6, 7-6, 6-4 og 7-5.
Se intervjuet med Ruud i videoen under.
picture

Ruud: – Husker jeg tenkte at noe måtte endres

42 vinnere

Nordmannen tok tidlig tak i kampen og brøt spanjolen i hans andre servegame. Nordmannen så seg aldri tilbake og sikret åpningsettet 6-1.
Ruud brøt tidlig også i det andre settet og spanjolen havnet på halvdistanse umiddelbart og klarte aldri å bryte tilbake. Sett nummer tre utartet seg akkurat som det første. Ruud brøt Ramos-Vinolas i hans andre servegame. Ruud holdt unna og sikret seieren.
Den aggressive tilnærmingen var tydelig å se. Ruud slo hel 42 vinnere i sin åpningskamp.
– Det er en god statistikk for meg og min standard. Det har vært et mål for meg. Jeg husker jeg tapte i andre runde i US Open i fjor og jeg satt i garderoben og tenkte «her må noe endres». Sammen med trenerne mine så har vi lagt ned mye arbeid de siste månedene på det å være mer aggressiv, sier Ruud til Discovery

Fjerde runde som best

25 år gamle Ruud har fjerderunde som beste resultat i turneringen. Ruud har spilt seg til tre Grand Slam-finaler så langt i karrieren. I 2022 tok han seg hele veien til tittelkampen i både Roland-Garros og US Open, mens han i fjor nådde finalen i førstnevnte turnering.
I samtlige av finalekampene har det blitt tap mot henholdsvis Rafael Nadal (Roland-Garros), Carlos Alcaraz (US Open) og Novak Djokovic (Roland-Garros). Ruud var nærmest en Grand Slam-tittel i kampen mot Alcaraz.
Etter finaletapet mot Alcaraz var Ruud rangert som nummer to i verden. I dag ligger han på 11.-plass.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame