Se tennis på Dplay og Eurosport Player. Sikre deg tilgang her!
PARIS / OSLO (Eurosport.no):
20-åringen selv var veldig glad, men fattet etter kampen.
Rolex Paris Masters
Nå får Ruud leke med de store gutta etter historisk triumf: – Utrolig følelse
04/11/2021 PÅ 19:48
– Det var veldig gøy. Jeg spilte en nesten feilfri kamp. Jeg kom litt dårlig ut av starten på det tredje settet, men klarte å hente meg inn igjen, og det ble jo kanskje enklest på sifre. Jeg føler jeg holdt meget høyt nivå i dag, sier Casper Ruud til Eurosport.
Nå blir Roger Federer blir motstander i neste runde. Federer slo ut Oscar Otte med 3-0 i sin kamp onsdag.
– Jeg har mye å være glad for nå. Det er dette jeg har drømt litt om. Den kampen har ligget litt i bakhodet. Jeg er nok den mest spente og gladeste nordmannen i dagene fremover.

Ekstrem respekt

Og selv om motstanderen må kunne kalles en vaskeekte tennislegende, skal han ikke gå for noe annet enn seier likevel.
– Det er jo disse dagene man trener hardt for. Jeg skal ikke gå rundt og ha for mye respekt for ham. Jeg skal ha ekstrem respekt, men gjøre alt for å spille en god kamp og vinne. Det blir min tøffeste utfordring så langt, og det er en jeg har sett opp til i alle år.
(Artikkelen fortsetter under)
Italienske Matteo Berrettini ble sendt av banen med 0-3 i sett av 20-åringen.
– Det var rått. Det var full guffe fra første poeng. Han hadde en bra forehand, og det var utrolig bra serving også. Jeg er utrolig stolt, sier pappa Christian Ruud til Eurosport.
Ruud startet veldig godt, og vant det første settet 6-4.
– Det var rått, det settet var så profesjonelt gjennomført. Han holdt trøkket oppe veien, vurderte Eurosport-ekspert Christer Francke.
Ruud fryktet den harde serven til 1.96 høye Berrettini, men i begynnelsen av andre sett var det faktisk nordmannen som ledet den delen av spillet også. Han surfet gjennom flere av sine egne servegame, mens italieneren ikke fikk det helt til å stemme.
– Sånn som han spiller nå, tror jeg selveste Federer skal spille ganske bra i neste runde, kommenterte Francke.

– Leker seg!

Berrettini klorte seg imidlertid fast, og utlignet alle gamene i det midtre settet. Ruud hadde store sjanser til å avgjøre også det settet til 6-4, men igjen hang Berrettini seg med til 5-5.
Så fosset Ruud gjennom eget servegame blankt, og la nok en gang press på sin lange motstander. Men også i det avgjørende var Ruud sterk, og landet en 2-0-ledelse i sett etter 62 minutter med kriging.
(Artikkelen fortsetter under)
I det tredje settet var 20-åringen etter hvert helt overlegen.
– Han leker seg nå, utbrøt Francke.
Det endte med 6-3-seier, og kruttsterke 3-0 sammenlagt! Ruud er for første gang klar for tredje runde.
Dermed skal han altså møte Roger Federer i neste runde.
– Det blir utrolig gøy. Det er en drøm vi har snakket om lenge, det å møte en av de tre store i en stor anledning som Grand Slam. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Christian Ruud.
Seieren onsdag gjør at Ruud allerede er sikret premiepenger på 1.445.000 kroner etter dagene i Paris. Det aller, aller meste kommer fra single, skriver NTB.
Rolex Paris Masters
Ruud om Nadals advarsel: – Han er absolutt inne på noe
04/11/2021 PÅ 07:25
San Diego Open
Team Ruud før Murray-møtet: – Fortsatt en av de tøffeste der ute
30/09/2021 PÅ 07:33