Ruud sørget for Europas første poeng i Laver Cup

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 24/09/2023 klokken 07:55 GMT+2

Team World er kun tre poeng unna ny Laver Cup-triumf da Casper Ruud sikret Team Europe sine eneste poeng.

Casper Ruud

Team World - Team Europe 10-2:
Regjerende Laver Cup-mester Team World er kun èn seier unna å forsvare fjorårets tittel.
Anført av kaptein John McEnroe ledet Team World Laver Cup sammenlagt for første gang etter åpningsdagen etter 4-0 med fire strake seire. Lørdag fortsatte de rødkledde storspillet og økte ledelsen til 10-2 sammenlagt etter ytterlige tre seire.
Dermed går Team World inn i avslutnigsdagen i ledelsen for første gang i Laver Cup-historien og er kun tre poeng unna å forsvare fjorårets tittel.
Har du sett denne?

Legenden røper ønske: – Jeg er åpen for tanken

Ruud med eneste Europa-poeng

Etter fem strake Laver Cup-tap for Team Europe sørget imidlertid Casper Ruud for et lyspunkt natt til søndag.
Nordmannen vant i strake sett med settsifrene 7-6 og 6-2 mot amerikanske Tommy Paul. Dermed sørget tennisesset fra Snarøya for Team Europe sine første poeng da han utlignet til 6-2 sammenlagt etter at russiske Andrey Rublev tapte i strake sett for amerikanske Taylor Fritz i lørdagens første kamp.
– Casper spiller sin beste match denne sesongen og slår Tommy Paul relativt lett i dagens kamp , skriver Discovery-kommentator Christer Francke på X.
Ruud ble kun brutt èn gang i kampen og gikk seirende ut av et langt førstesett etter tiebreak. Så åpnet 25-åringen andre sett med å bryte amerikaneren og spillerne fulgte hverandre tett før verdensnier Ruud brøt til 5-2 og servet hjem to svært viktige Laver Cup-poeng.
– Selv om Team World leder 6-2, har det vært noen jevne kamper. De vant de første to eller tre tiebreakene vi spilte, og heldigvis gikk denne til Europas fordel. Forhåpentligvis kan det være litt av en momentumsendring for oss nå, sier Ruud etter seieren.

Tre poeng unna seier

Dessverre for Europa-laget klarte ikke polske Hubert Hurkacz å følge opp med en ny Team Europe-seier mot amerikanske Frances Tiafoe.
Tiafoe vant i strake sett og sørget for 8-2 sammenlagt før kanadiske Felix Auger-Aliassime og amerikanske Ben Shelton avsluttet en god dag for Team World med seier i doublekampen mot Hurkacz og Gael Monfils.
Med tre seire innkasserte Team World seks poeng lørdag og leder 10-2 før siste spilledag i den sjette utgaven av Laver Cup.
I fjor vant Team World Laver Cup for første gang på femte forsøk etter fire strake år med Team Europe-dominans.
Det første laget som når 13 poeng vinner Laver Cup.
Fredag var det ett poeng for seier, lørdag er det to poeng for hver seier og søndag gir seier tre poeng.