Etter exiten i fjerde runde i Indian Wells, er turneringer i Wien (ATP 500), Paris (ATP 1000) og Stockholm (ATP 250) det neste som venter for nordmannen.
Seire der kan være avgjørende for om han blir blant de åtte spillerne som kvalifiserer seg til ATP Finals i midten av november.
Men ser man på Ruuds statistikk i de tre innendørsturneringene, er det tydelig at en trend må snus.
Indian Wells
Sikret seg seieren i Indian Wells
18/10/2021 PÅ 06:49
Han har nemlig deltatt fire ganger totalt i de tre turneringene. Samtlige endte med tap allerede i første runde.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Schwartzman fikk revansj mot Ruud

– Hver kamp er viktig

– Jeg håper å kunne gjøre det bedre enn tidligere. Jeg har ikke fått det helt til, så målet er å snu den trenden og vinne kamper. Hver kamp kan være viktig for å nå sluttspillet. Å komme seg dit er nok kanskje det siste store målet for sesongen, sa Ruud på pressekonferansen etter tapet for Diego Schwartzman.
I Paris har han deltatt to ganger. Det endte med tap for franskmennene Adrian Mannarino (2019) og Ugo Humbert (2020).
I Wien i 2020 tapte han for Jannik Sinner, én av konkurrentene om en plass i årets ATP-sluttspill, mens i Stockholm i 2019 ble Filip Krajinovic for sterk.
– Jeg må være forberedt på å vinne mange kamper. Jeg satser på at jeg klarer det, og håper på en god treningsuke i Norge nå før det braker løs. Jeg håper det kan være løsningen, og jeg har allerede fått en smakebit innendørs i Davis Cup og Laver Cup. De kampene ga selvtillit, så får vi se hvordan det går, men jeg skal gjøre mitt beste. Det er et stort mål for meg å snu den trenden, sa Ruud.
  • Følg innspurten i Indian Wells på discovery+ og Eurosport.no

Smerter i armen

Midtveis i kampen mot Schwartzman, da han lå under med ett sett, ba Ruud om medisinsk behandling. I etterkant av kampen fortalte nordmannen at han hadde plager med en muskel mellom bicepsen og tricepsen.
Han tror det skyldes at de spilte med en større og mer hårete ball enn hva han er vant til.
– Når du da slår X antall server med en litt tyngre ball enn du er vant til, kan du få noen små kjenninger i armen, men det er ikke noe alvorlig eller noe å være altfor bekymret for. Jeg har det under kontroll, men jeg ville bare se om vi kunne løse det opp og om det kunne hjelpe, sa Ruud til Discovery.
Han var tydelig på at plagene hadde lite å si for kamputfallet.
– Det var en tøff kamp. Det stemte aldri helt for min del, det var kanskje ikke den aller beste dagen på jobben. Diego spilte bra. Jeg fikk noen sjanser her og der for å bryte og komme meg tilbake, men det klaffet ikke helt. All ære til Diego, jeg synes han spilte godt, sa Ruud.
Saken fortsetter under videoen.

Ruud i disputt med tilskuer: – Er du her for å provosere?

– Belastning for kropp og sjel

Hvis han hadde vunnet mot argentineren, ville han møtt Cameron Norrie i kvartfinalen. Ruud knuste briten briten i finalen i San Diego tidligere i oktober.
Med andre ord hadde det sett lyst ut for en semifinaleplass, men Ruud er ikke særlig skuffet.
– Jeg er fornøyd med uken som har vært. Jeg har hatt en god turnering, så jeg reiser hjem med bedre resultater enn hva jeg kanskje hadde trodd selv i forkant. Jeg er ikke altfor skuffet, sa Ruud.
– Jeg skulle gjerne vunnet og kommet meg til kvarten, men det har vært mange turneringer i år hvor jeg har gått til kvart og semi. Det er en positiv ting, for det viser at man vinner kamper. Samtidig er det en belastning for kropp og sjel. Kanskje det spilte inn, det vet jeg ikke, men nå skal jeg hjem og puste ut. Det har vært to lange turer til USA. Jeg har vært her siden sensommeren, så nå skal batteriene lades opp slik at jeg kan avslutte sesongen slik jeg ønsker.
Akkurat nå ligger Ruud an til å ta den sjuende av åtte plasser i ATP Finals. Flere konkurrenter jakter imidlertid bak.
Sett denne?

Får tommel opp av motstanderen etter spektakulært slag

Indian Wells
Kjempeskrell for tennisstjerna – tapte etter komfortabel ledelse
13/10/2021 PÅ 22:32
Indian Wells
Se høydepunktene: Schwartzman fikk revansj mot Ruud
13/10/2021 PÅ 21:59