• Se Casper Ruud mot Yannich Hanfmann torsdag kl. 10.00 i ATP 250 på Sardinia eksklusivt på Dplay. Sikre deg tilgang her!
To av tennissportens største navn.
I 2020 har Casper Ruud møtt dem begge i kamp. 21-åringen var svært nær å ta det første settet da han møtte verdensener Djokovic i semifinalen i ATP 1000-turneringen i Roma. I nylig avsluttede Roland-Garros fikk Ruud det tøft mot Thiem, som er rangert som nummer tre i verden, men nordmannen viste til tider likevel spill av meget høy klasse.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
Ruud er opptatt av å ta med seg erfaringene han gjorde i de to oppgjørene mot superstjernene.
– Man lærer litt hvor nivået ligger for de aller beste i verden, sier Ruud til Eurosport.no.

Fikk ros av Djokovic

21-åringens storspill har gitt det som på mange måter er tidenes beste norske tennisår i moderne tid. ATP 1000-semifinalen mot Djokovic var i manges øyne tidenes største norske tenniskamp.
Ruud gikk til slutt på et hederlig tap, men Djokovic var tydelig imponert av nivået på sin norske motstander.
– Han er en fin fyr og trener på Nadal-akademiet. Han har et mønster i spillet sitt på grus med mye spinn. Forehanden hans er virkelig imponerende, sa Djokovic etter seieren mot Ruud.
Nordmannen kunne altså tatt det første settet mot verdenseneren, men Djokovic klarte å bryte tilbake da det gjaldt som mest. Det er noe Ruud har lagt merke til i sine møter med verdens absolutt beste spillere.
– Man ser hvor gode spillere som Thiem og Djokovic er på de viktigste ballene. Når det er som viktigst, stepper de opp et par hakk for å snøre igjen sekken. Det er ikke nødvendigvis noe man lærer, men noe som kommer med årene, sier Ruud.
Se hva Djokovic sa etter møtet med Ruud. Saken fortsetter under videoen:

Djokovic lot seg imponere av Ruud: – Fantastisk forehand!

Ønsker å være bedre når det gjelder mest

I tillegg til at han yppet seg mot Djokovic og Thiem, har 21-åringen fra Snarøya faktisk slått flere av verdens beste spillere i år. Ruud har i 2020 faktisk spilt fem oppgjør mot spillere som akkurat nå er rangert blant verdens ti beste. Det ble tap mot Djokovic og Thiem. I januar tapte han mot Daniil Medvedev (nummer fem) etter en jevn kamp, mens han røk mot Matteo Berrettini (nummer åtte) på hardcourten i US Open. Da de to møttes i Roma kort tid etter, fikk Ruud revansje.
I tillegg har han slått andre høyt rankede spillere som Fabio Fognini, John Isner og Karen Khachanov.
Ruud vet godt at selve spillet hans er bra nok mot konkurrenter som Djokovic og co., men er klar på at det er på de viktige poengene han må heve seg for å ta de aller største skalpene.
– Jeg spiller mange gode dueller mot dem. Når det blir spill, vet jeg at jeg ikke henger voldsomt langt etter, men de har et hakk eller to ekstra når det gjelder som mest. De to hakkene må jeg klare å skaffe meg, slik at jeg har de i baklommen når jeg skal opp på det nivået der. Det er noe jeg må utvikle meg på, sier Ruud.
Han er blant favorittene i ATP 250-turneringen på Sardinia denne uken. Der får han hoppe opp første runde, siden han er tredjeseedet.
  • Se Casper Ruud mot Yannich Hanfmann torsdag kl. 10.00 i ATP 250 på Sardinia eksklusivt på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35