Casper Ruud har vært glimrende på grusen i 2020. Nå er det klart for årets siste turnering på nordmannes favorittunderlag. Neste uke begynner Forte Village Sardinia Open, som er en ATP 250-turnering (fjerde øverste nivå på ATP-touren).
Turneringen på Sardinia er av samme format som den Ruud vant i Argentina i februar. Nå går han imidlertid inn som tredjeseedet og er følgelig en av de store favorittene til å vinne.
Forte Village Sardegna Open
Sjokk-exit for Casper Ruud: – Ikke i nærheten
15/10/2020 PÅ 09:16
– Jeg vet ikke om forventningene er høye, men jeg gleder meg til en siste grusturnering for året. Jeg vil prøve å avslutte på en god måte. Det er målet, så får vi se hva som skjer. Det er mange gode spillere med, sa Ruud under et pressemøte i Oslo på fredag.

Har kost seg med norsk mat

Han reiste videre sydover mot Italia allerede lørdag. Han la imidlertid liten skjul på at det var godt å være hjemme en tur i Norge etter flere måneder med reiser fra turnering til turnering.
– Det var deilig å komme hjem og spise god hjemmelaget norsk mat. Det er blitt mange bestillinger fra hotellrommet i det siste, siden vi ikke får forlate hotellet når vi er på tur, sa Ruud.
Grunnen til det er selvfølgelig ATP-tourens smittevernsreglement under koronapandemien.

Sterke resultater

Ruud har imponert på grusen tidligere i år. Han tok som nevnt seieren i Argentina. I tillegg kom han til semifinalen under ATP 1000-turneringen i Roma. Der spilte han godt, men tapte til slutt mot verdensener Novak Djokovic. Han fulgte opp med semifinale i Hamburg også. I Roland-Garros ble det tap i tredje runde, men da var det forhåndsfavoritt Dominic Thiem som sto på den andre siden av nettet.
Nå har han ladet opp med norsk grovbrød og saft før avreise til Sardinia.
– Det blir absolutt en tøff turnering, selv om jeg er blant de høyest rankede.

Får fordel

Stempelet som favoritt er kanskje noe Ruud ikke er helt vant med. Han synes ikke det nødvendigvis er enklere å være underdog.
– Hvis man er favoritt eller høyt ranket, er det bare en tilbakebetaling på at du gjør det bra, sa Ruud under pressemøtet i Oslo.
Den gode seedingen gir 21-åringen en fin fordel inn i turneringen. Han slipper nemlig å spille den første runden.
– Da får jeg i hvert fall muligheten til å studere motstanderen, i tillegg til en ekstra hviledag. Jeg slipper å bruke energi på å spille kamp. Det er den største fordelen ved å være seedet blant de fire øverste.
Forte Village Sardegna Open
Har yppet seg mot verdens beste – dette mener Ruud han har lært av det
14/10/2020 PÅ 21:51
Forte Village Sardegna Open
Sardinia-favoritt smittet av korona – åpner seg store muligheter for Ruud
14/10/2020 PÅ 12:43