– Utviklingen hans er utrolig. Han fortjener alt han får. Han har tatt store steg og forbedret seg mye. For meg er han en av de ti beste grusspillerne i verden. Han kan forbedre seg på hardcourt, men han har allerede forbedret seg mye de siste årene.
Ordene kom fra Carlos Moyá under et tidligere intervju med Eurosport.no. Han er ingen hvem som helst. Spanjolen er tidligere verdensener og vant Roland-Garros i 1998. Nå er han en av superstjernen Rafael Nadals trenere.
Forte Village Sardegna Open
Sjokk-exit for Casper Ruud: – Ikke i nærheten
15/10/2020 PÅ 09:16
Casper Ruud har vært en del av Rafael Nadals tennisakademi på Mallorca de siste årene. Han kjenner godt til både Moyá og Nadal derfra.
– Det er hyggelig. Han er en som vet hva han snakker om. Jeg må prøve å ta med meg det videre og bruke det som motivasjon til de neste turneringene og ikke minst neste år, som blir en stor sesong for meg, sa Casper Ruud under et pressemøte før avreise til Sardinia.

– Virker som han følger litt med

Det er nemlig der han skal spille sin neste turnering, som er av ATP 250-formatet. Han er blant favorittene til å vinne den og det stempelet blir neppe mindre etter rosen fra Moyá.
– På grus er han en farlig spiller. Det som er bra, er at han er ydmyk og fortsatt vil lære. Jeg kjenner han og teamet hans litt. De vil ha mer. Det er synd at grussesongen er blitt så kort (grunnet koronapandemien). Med måten han spiller, ville han vært tett på topp 20 på rankingen, sa Moyá.
Ruud er for øyeblikket rangert som nummer 25 på ATP-rankingen. Treningen på Nadals akademi har vært én av flere viktige faktorer til at han har kommet seg helt dit.
– Det virker som Carlos følger litt med. Han synes nok det er gøy at en spiller fra akademiet begynner å yppe seg litt i tennisverdenen.
Neste uke spiller han for seier på Sardinia.
Forte Village Sardegna Open
Har yppet seg mot verdens beste – dette mener Ruud han har lært av det
14/10/2020 PÅ 21:51
Forte Village Sardegna Open
Sardinia-favoritt smittet av korona – åpner seg store muligheter for Ruud
14/10/2020 PÅ 12:43