Populære sporter
All sport
Vis alt

Norge slått ut av Davis Cup: – Rett og slett hakket for sløvt

Oppdatert 04/02/2023 klokken 16:50 GMT+1

Norge klarte ikke å kvalifisere seg til sitt første finale-sluttspill i Davis Cup. Serbia ble for sterke og dermed ble drømmen knust for denne gang.

Herman Høyeraal og Viktor Durasovic under Davis Cup-oppgjøret mot Serbia i Oslo Tennisarena 4. februar 2023.

Foto: Eurosport

Saken oppdateres!
Durasovic/Høyeraal - Cacic/Krajinovic 4-6, 6-3, 3-6
Oslo Tennisarena (Discovery):
Etter to tap fredag måtte Norge vinne alle de tre resterende kampene mot Serbia dersom de skulle klare å ta seg videre til finale-sluttspillet i Davis Cup.
Den norske duoen bestående av Viktor Durasovic og Herman Høyeraal leverte til tider god tennis mot Nikola Cacic og Filip Krajinovic.
Lagene tok hvert sitt sett og det måtte et tredje og avgjørende sett til for å kåre en vinner. Men der maktet ikke den norske duoen å henge med på gjestene fra Serbia som vant ganske komfortabelt 6-3.
Norge er med det ute av Davis Cup.

Ikke på grunn av nivået

Durasovic var naturlignok skuffet etter kampen.
– Jeg synes at vi har nok av muligheter som vi ikke tar vare på og da blir det rett og slett hakket for sløvt, sa Durasovic til Discovery etter tapet.
– Samtidig har vi litt uflaks og uflyt i tillegg. Jeg synes ikke vi taper på grunn av nivået, det er mer den taktiske biten hvor vi er dårligere og at man får til det man prøver å få til.
Discoverys tennisekspert Christer Francke lot seg imponere av 25-åringen fra Orkdal.
– Serbia stepper virkelig opp i det tredje settet, men når jeg ser på de fire spillerne utpå her så ser jeg på Viktor som den beste double-spilleren. Det er imponerende å se hva du driver med. Den variasjonen din og alt det du gjør med serven din synes jeg er veldig gøy.

Bombe server i debuten

Høyeraal som er fyller 22 år i oktober fikk sin Davis Cup-debut i dag. Han innrømmet han følte seg litt smånervøs når han skulle serve først i debuten.
– Jeg var litt sånn ny kar på banen, så jeg følte meg ikke helt komfortabel i starten da vil ble brutt, sa han til Discovery på sendingen.
– Anders (Håseth) tenkte «du skal gå ut der å bombe server» også skulle vi få selvtillit, holde det første gamet og ta kampen. Det var planen.
picture

Strålte i landslagsdebuten: – Håper jeg får muligheten igjen

Som tapende nasjon «rykker» derfor Norge ned til World Group I. De må vinne sin kamp i World Group I i høst for å få muligheten til å spille kvalifiseringen igjen til neste års sluttspill.
Norge har aldri klart å kvalifisere seg til sluttspillet i Davis Cup. Norge var nære i fjor, men måtte se seg slått av Kasahkstan.

Rått poeng

Norge fikk en verst tenkelig start på double-kampen. Serberne brøt nordmennenes serve umiddelbart før de bekreftet bruddet og gikk opp til 2-0, men Durasovic og 198 cm høye Høyeraal hadde ikke tenkt å gi seg uten en ordentlig kamp.
Duoen tok de tre neste gamene og tok over ledelsen etter strålende spill som blant annet dette poenget:
picture

Norge seirende ut av rått poeng: – Verdensklasse-tennis

Men så var det serbernes tur til å ta tre strake game og ta tilbake ledelsen. Serbia vant til slutt åpningsettet 6-4.
I sett nummer to var det Norge som fikk den gode starten og brøt Serbia først. Norge ledet 3-0 og hadde en breakmulighet til å gå opp til 4-0 på et tidspunkt, men Cacic/Krajinovic klarte å forsvare den å redusere til 3-1.
Det ene servebruddet til Norge viste seg å holde og de reduserte til 1-1 i sett, men i sett nummer tre ble nivå-forskjellen mellom lagene ganske tydelig.
Serbia var best og vant settet med sifrene 6-3.
Selv om Norge er ute av Davis Cup for denne gang skal de to siste kampen fortsatt fullføres.
Slik spilles de to siste kampene:
  • Kamp 4: Viktor Durasovic - Miomir Kecmanovic
  • Kamp 5: Andreja Petrovic - Laslo Djere
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame