Populære sporter
All sport
Vis alt

Serberne møtte opp i hopetall: – Som å spille på hjemmebane

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 04/02/2023 klokken 21:48 GMT+1

Norge møtte Serbia hjemme i Oslo Tennisarena, men fra tribunen kunne det virke som at kampen like så godt ble spilt i Beograd.

Klar beskjed til Ruud: – Hvis du ser på, så venter jeg fortsatt

OSLO TENNISARENA (Discovery):
– Det var fantastisk! Det bor åpenbart mange serbere her, men jeg trodde ikke så mange skulle møte opp.
Det sier den serbiske tennisspilleren Miomir Kecmanovic til Discovery. Serberen, som er ranket som nummer 34 i verden, spilte én kamp under Davis Cup-kampen i Oslo Tennisarena.
Da slo han Andreja Petrovic i strake sett - til full jubel i hallen.
– Det virket som omtrent alle tilskuerne er serbiske, så det føles som vi spiller på hjemmebane. Det gir uten tvil ekstra motivasjon, forteller Kecmanovic.
picture

Klar beskjed til Ruud: – Hvis du ser på, så venter jeg fortsatt

Økt interesse

Det virker som at så godt som alle serberne som bor i Oslo tok turen til tennishallen på Hasle denne helgen, og det er kanskje ikke så rart.
Serbia har verdensener Novak Djokovic, som startet 2023 med å vinne årets første Grand Slam. Nå troner han øverst på herrelisten over mestvinnende i Grand Slam gjennom tidene sammen med Rafael Nadal. Begge står med 22.
Tennisfantomet fra Beograd sin utrolige karriere har sørget for økt interesse for sporten i hjemlandet. Blant dem som har latt seg inspirere er 23 år gamle Kecmanovic. Likevel vil han ikke gi Djokovic all æren.
– Djokovic har åpenbart betdd mye, men vi har mange gode tennisspillere som er med ham i toppen. Den generasjonen inspirerte oss hjemme til å starte med tennis. De åpnet virkelig en dør for oss.

Mange stjerner

35 år gamle Djokovic er ikke den eneste serberen som har preget internasjonal tennis de siste tiårene. Kecmaovic' lagkamerater Laslo Djere (27) og Filip Krajinovic (30) har begge vært innenfor topp 30 i verden.
Nå tror han stjernenes resultater kan sørge for at det blomstrer en ny generasjon med serbiske kanoner i årene som kommer.
– Hvorfor ikke? Til og med nå har vi fire eller fem stykker innenfor topp 100. Vi hadde på et punkt fem stykker innenfor topp 50, så det er mange som spiller bra tennis. Ikke alle av oss er verdensener, men det er mange gode spillere fra Serbia allerede, forteller Kecmanovic.

Likte energien

Andreja Petrovic stod på motsatt side av nettet mot Kecmanovic. I likhet med serberen satte han pris på livet som de serbiske tilskuerne skapte på tribunen.
– Spesielt her hjemme i Oslo var det veldig kult med alle som kom og heiet. Jeg kjente virkelig energien og det var fett.
– Selv om det var mange serbiske, så likte jeg det. Jeg liker at det er mange som ser på. Uansett hvem det er, så liker jeg energien, sier Petrovic til Discovery.
Serbia slo til slutt Norge hele 4-0.
picture

Strålte i landslagsdebuten: – Håper jeg får muligheten igjen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame