Populære sporter
All sport
Vis alt

Petrovic imponerte mot serbisk stjerne: – Kjente at nivået mitt er der

Oppdatert 03/02/2023 klokken 20:41 GMT+1

Norge fikk en verst tenkelig start på helgens Davis Cup-kamp mot Serbia. Andreja Petrovic ble feid av banen av Miomir Kecmanovic, som er nummer 34 i verden.

Andreja Petrovic fra Norge under tenniskampen mellom Norge mot Serbia i Davis Cup på Oslo Tennisarena.

Foto: NTB

Andreja Petrovic-Miomir Kecmanovic 0-2 (1-6, 3-6):
Oslo Tennisarena (Discovery):
Kecmanovic, ranket som nummer 34 i verden (27. plass som karrierebeste for to uker siden) og med en ATP 250-tittel fra september 2020, hadde full kontroll mot Andreja Petrovic i Oslo Tennisarena og vant oppgjøret på bare én time og ett minutt.
Med god støtte fra en rekke serbiske fans i arenaen kom serberen ut i 100 og brøt Petrovic i nordmannens første servegame til 1-0.
Nordmannen holdt egen serve på 0-2 og reduserte til 1-2, men derfra og ut handlet alt om Kecmanovic. Han svarte umiddelbart og gikk opp til 3-1. Serberen brøt igjen i gamet etter, da til 4-1, før han gjorde det samme på 5-1. Dermed tok han det første settet med 6-1 på bare 28 minutter.
Petrovic, ranket som nummer 1265 i verden, gjorde en bedre figur i det andre settet og holdt følge til 3-2 til Kecmanovic. Så brøt serberen til 4-2, og etter at han klarte å holde egen serve resten av settet, vant han det 6-3.
– Jeg følte jeg spilte veldig bra og hang bra med i mange av gamene. Jeg kjente at nivået mitt er der. Han er selvfølgelig en veldig bra spiller, men jeg føler jeg kan ta med veldig mye bra fra denne kampen, sa Andreja Petrovic til Discovery etter kampen.
Dermed leder Serbia 1-0 i kamper.

Stolt

23 år gamle Petrovic har fått muligheten for Norge ettersom Casper Ruud har prioritert pre-season over landslagsturneringen. Dermed fikk Petrovic, som til vanlig spiller collegetennis i USA, muligheten til å vise seg fram for det norske folk.
– Det er alltid en ære å spille for Norge. Spesielt her hjemme i Oslo var det veldig kult med alle som kom og heiet. Jeg kjente virkelig energien og det var fett, fortalte Petrovic.
Men det var ikke bare nordmenn på tribunen i Oslo Tennisarena. Blant fansen var det mulig å spotte en rekke serbiske flagg, og i kjent stil lagde «bortefansen» bra med trøkk på tribunen.
– Selv om det var mange serbiske, så likte jeg det. Jeg liker at det er mange som ser på. Uansett hvem det er, så liker jeg energien, fortsatte 23-åringen.

Vant mot India i september

Oppgjøret mot Serbia denne helgen er det siste hinderet før gruppespillet i november.
Norge spilte også mot India i september, da i Lillehammer, da det var først til tre seirer. Casper Ruud slo Prajnesh Gunneswaren 6-1, 6-4, mens Viktor Durasovic slo Ramkumar Ramanathan 6-1, 6-4, på fredagen, som gjorde at Norge ledet 2-0 etter dag en.
Seieren ble sikret i lørdagens første kamp da Ruud og Durasovic slo Yuki Bhambri og Saket Myneni 6-3, 3-6, 6-3 i double.
Slik ser oppsettet ut lørdag:
Kamp 3: Viktor Durasovic/Herman Høyeraal (uten ranking) - Filip Krajinovic (201 i double, 56 i single) /Nikola Cacic (70 i double, 281 i single), kampstart kl. 14.00.
Kamp 4: Viktor Durasovic - Miomir Kecmanovic
Kamp 5: Andreja Petrovic - Laslo Djere
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame