• Se Casper Ruud i Indian Wells fra 10. mars på discovery+
Casper Ruud - Alexander Bublik 1-2 (4-6, 7-5, 3-6)
Etter at Norge tapte doublekampen tidligere i dag måtte Norges beste, Casper Ruud, slå Kazakhstans beste, Alexander Bublik om Norge skulle ha et håp om å gå videre i Davis Cup og kvalifisere seg til World Group.
Davis Cup
Ønsker Davis Cup-endring: – Hadde vært veldig spennende
06/03/2022 PÅ 16:34
Det gikk derimot ikke veien for Ruud mot Bublik i et fulsatt Oslo tennisarena. En litt småskadet Ruud måtte gi tapt for Kazakhstans mann. Og dermed var Davis Cup-drømmen over for Norges del.

Ikke alvorlig

Ruud fikk behandling i starten av det tredjesettet for den samme skaden i magen som har holdt han ute spill i flere uker. Men han bekrefter på pressekonferansen etter kampen at det ikke er snakk om noe alvorlig.
– Det er ikke noe alvorlig. Det er mer en følelse av stølhet, som jeg har kjent litt på tidligere. Det er ikke noe voldsom smerte, men det hjelper bare å få løst det opp litt, sier Ruud på pressekonferansen etter kampen.
– Han (Bublik) hadde en voldsom rytme på serven sin, og noen ganger er det greit å bryte opp den og, sier Ruud med et smil om munnen.
– Så det var en taktisk time out?
– Jeg klarte jo fint å spille videre, og etter boka så er det lov, og det var jo ikke sånn at jeg fant på noe, men man må gjøre hva man kan for å bryte opp i den servingen.
Saken fortsetter under videoen (Video: VG+)

Her innser Ruud nederlaget

Stusser over håndhevingen

Det var et voldsomt trøkk i Oslo tennisarena, og store deler av stemningen kom fra den kazakhstanske fansen. Under kampen var Ruud tydelig frustrert og var borte å diskuterte med dommeren.
– Før kampene så blir jo tilskuerne informert om at de ikke skal lage lyd og bråk under poengene, og at hvis man gjør deg så kan det føre til at laget blir straffet. Og når det kommer skrik og rop i et rally rett før jeg skal slå, så lurer jeg hvorfor ITF gidder å si det i det hele tatt, når de aldri faktisk straffer et lag for det, sier Ruud.
– For det har jeg aldri sett, at et lag faktisk for en straff for roping. De er mer enn høylydte fra før av disse kazakhstanerne, så da spør jeg: «Hvor går grensen, og hva må til for å at de faktisk blir straffet». Da tenker jeg at det må være lov å spørre dommeren. Man har jo også en del adrenalin og litt frustrert så det virket kanskje mer alvorlig enn hva det var.
Se pressekonferansen med Ruud i videoen under:

Casper Ruud: – Forstår ikke poenget med den regelen

Jevnt

Åpningsettet ble jevnt, hvor ingen av spillerne maktet å bryte motstanderens serve. Men i det femte servegamet til Ruud, på stillingen 5-4 til Bublik, vartet kasakhstaneren opp med noen monsterserver som ble for mye for Snarøya-gutten, som tapte åpningssettet 6-4.
De andre sette ble nærmest en eksakt kopi av det første settet. Ingen klarte å bryte serven til motstanderen.
Ikke før i Bubliks sitt sjette servegame, klarte nordmannen å bryte kasakhstaneren og utlignet til 1-1 i sett etter å ha vunnet det andre settet 7-5.
Det hele skulle avgjøres i et tredje sett. Men de startet på verst tenkelig vis for Ruud.
Bublik brøt Ruud i det første gamet, og 23-åringen var på bakfoten umiddelbart og verre skulle det bli for Norge og Casper Ruud.
For etter det tredje gamet måtte Ruud legge seg helt flat på sidelinjen og få behandling fra det medisinske apparatet.
Det virket som om det var den samme magemuskelen som hadde satt han ut av spill i flere uker som igjen plaget han.
Ruud kom seg etterhvert på beina og fortsatte kampen, men tennisesset klarte aldri å slå tilbake mot kasakhstaneren.
Bublik vant det siste settet 6-3 og matchen 2-1.
Davis Cup
Norge med kniven på strupen etter tap mot Kazakhstan
05/03/2022 PÅ 15:10
Wimbledon
Cameron Norrie - Steve Johnson - Wimbledon høydepunkter
10 TIMER SIDEN