Populære sporter
All sport
Vis alt

Knallsterk Durasovic måtte gi tapt: – Masse å se tilbake på

Oppdatert 03/02/2023 klokken 23:58 GMT+1

Viktor Durasovic spilte meget bra mot serbiske Laslo Djere, som er ranket som nummer 65 i verden, i Davis Cup-kampen fredag kveld. Det måtte et tiebreak til for å avgjøre oppgjøret.

Viktor Durasovic fra Norge under tenniskampen mellom Norge mot Serbia i Davis Cup på Oslo Tennisarena

Foto: NTB

Viktor Durasovic-Laslo Djere 1-2 (3-6, 6-4, 6-7):
Norge fikk en verst tenkelig start på helgens Davis Cup-kamp mot Serbia da Andreja Petrovic tapte i strake sett for Miomir Kecmanovic, som er nummer 34 i verden.
For at Norge ikke skulle havne bakpå 0-2 i Oslo Tennisarena måtte Viktor Durasovic slå Laslo Djere, som slo ut Casper Ruud i ATP-turneringen i Auckland i starten av januar og som står med to karrieretitler - Rio Open i februar 2019 (ATP 500) og Forte Village Sardegna Open (ATP 250).
Durasovic lå under 3-5 i det tredje og avgjørende settet, men hentet seg mesterlig inn og kriget til seg et tiebreak. Der hadde han matchball på 6-5, men Djere var sterkest og vant til slutt tiebreaket 10-8 og kampen 2-1 i sett.
– Kan vel trygt si at dette er den beste kampen han har spilt på norsk jord og kanskje også i karrieren, sa Discovery-kommentator Christer Francke etter den meget imponerende oppvisningen av Durasovic.

Skuffet

Selv om Francke fra kommentatorplass lot seg imponere, er det en skuffet Durasovic som tok seg tid til å prate med Discovery etter at klokken hadde passert 23:00 norsk tid.
– Litt for mye opp og ned, men det var han (Djere) også etter midten av andre sett. Det ble jevnt. Jeg hadde mine sjanser og tok ikke dem da jeg fikk muligheten, men sånn er det bare.
– Hva var det som gjorde at det til slutt bikket i Djeres favør?
– Jeg slet med å finne ut hvordan jeg skulle spille for å få best mulig rytme. Det var vanskelig å spille på de tingene han ikke var så god på, men gode spillere gjør akkurat det vanskelig for deg, svarer Durasovic.
Til tross for at 25-åringen tydelig var skuffet, innrømmer han at det i det store og hele var en god gjennomføring fra nordmannens side.
– Det er masse å se tilbake på. Selv om det ble tap, er det ikke bare negative ting.

Tapte første, vant andre, tapte tredje

Durasovic holdt på å bli brutt allerede på 0-0, men reddet to breakballer og gikk opp til 1-0. Nordmannen holdt følge til 2-2, da Djere brøt nordmannen og gikk opp til 4-2. På 5-3 til serberen klarte Djere å bryte igjen, som gjorde at han vant det første settet 6-3 etter 44 minutters spill.
I det andre settet sto det 3-3 da Durasovic brøt Djere på herlig vis. Da økte også deisbelnivået kraftig i Oslo Tennisarena! Durasovic holdt egen serve ut settet og utlignet med det til 1-1.
Dermed var det duket for et tredje og avgjørende sett, som begynte på herlig vis for Durasovic, som brøt Djere i det første gamet til 1-0. Durasovic ledet også 40-15 på 2-0, da Djere servet, men Djere reddet to breakballer og holdt egen serve til 1-2. Djere vant så fem av de neste seks gamene og kunne serve hjem kampen på 5-3, men da brøt Durasovic til 4-5.
Begge holdt egen serve til 6-6, som gjorde at det da var duket for et tiebreak. Durasovic hadde matchball på 6-5, men skjøt ballen i nettet på det avgjørende poenget og Djere utlignet til 6-6. Djere vant så fire av de neste seks poengene, som gjorde at han vant kampen.

Vant mot India i september

Oppgjøret mot Serbia denne helgen er det siste hinderet før gruppespillet i november.
Norge spilte også mot India i september, da i Lillehammer, da det var først til tre seirer. Casper Ruud slo Prajnesh Gunneswaren 6-1, 6-4, mens Viktor Durasovic slo Ramkumar Ramanathan 6-1, 6-4, på fredagen, som gjorde at Norge ledet 2-0 etter dag en.
Seieren ble sikret i lørdagens første kamp da Ruud og Durasovic slo Yuki Bhambri og Saket Myneni 6-3, 3-6, 6-3 i double.
Slik ser oppsettet ut lørdag:
Kamp 3: Viktor Durasovic/Herman Høyeraal (uten ranking) - Filip Krajinovic (201 i double, 56 i single) /Nikola Cacic (70 i double, 281 i single), kampstart kl. 14.00.
Kamp 4: Viktor Durasovic - Miomir Kecmanovic
Kamp 5: Andreja Petrovic - Laslo Djere
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame