Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud om lagkameratene: – Må jekke dem ned

Tiril Haga

Publisert 03/03/2022 klokken 21:41 GMT+1

Casper Ruud er usikker på om hans lagkamerater har for høy selvtillit inn mot Davis Cup.

Casper Ruud på pressemøte i forbindelse med Davis Cup - kampen i tennis mellom Norge og Kasakhstan på Oslo Tennisarena 4. og 5. mars.

Foto: NTB

Norges lag i helgens Davis Cup består av Casper Ruud (23), Viktor Durasovic (24), Lukas Hellum Lilleengen (21), Herman Høyeraal (21) og Simen Sunde Bratholm (22). De to sistnevnte spiller på college i USA.
– Vi har et par college-karer som sier de spiller jævlig bra om dagen, så vi får se om det er sant eller om de har for høy selvtillit, svarte en smilende Ruud på spørsmålet om de hadde noen ess i ermet, på gårsdagens pressekonferanse før helgen.

– De er ikke ydmyke

Høyeraal går andreåret ved University of Arizona, og Bratholm går sitt siste år ved Northwestern University i Chicago, som blant annet er ranket som nummer 30 for deres herre-tennislag av alle universitetene i USA.
Kanskje vi må jekke dem ned litt. De er ikke ydmyke i hvert fall, humret Ruud videre.
Høyeraal avsluttet første sesong i Arizona med 5-1 i singles, og ble norgesmester i doubles i 2020 med Bratholm - som også vant NM samme året i singles. Bratholm står etter sine tre første år på college med totalt 18-18 av seire og tap i singles. I doubles har Bratholm 27 seire og 15 tap.

Siste hinder

I Oslo Tennisarena til helgen er det kun Ruud og Durasovic som er satt opp for single-kamper og double-kamp mot kasakhstanerne. Kasakhstan er Norges siste hinder på veien mot en plass i sluttspillet i Davis Cup - også kjent som World Group.
– Vi er veldig motiverte. Vi har holdt på med denne Davis Cup-rekka vår i noen år nå. Jeg husker ikke helt sist vi tapte, men vi har vært gode og vunnet ni kamper på rad. Nå er det den siste matchen for å komme til World Group, det er jo det vi har jobbet mot i to-tre år nå. Vi skulle gjerne kommet inn uten den skaden i forkant, men jeg tror han blir hundre prosent og at vi kan gjøre en bra match og slå Kasakhstan, sa pappa Christian Ruud til Discovery tidligere denne uken.
Så du denne?
picture

Den russiske stjernen med markering mot invasjonen av Ukraina

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame