Casper Ruud og resten av det norske tennislandslaget kan skrive historie hvis de slår Kasakhstan i Davis Cup-kvalikfinalen denne helgen. Ved seier vil nemlig Norge gå til det prestisjefulle Davis Cup-sluttspillet, også kalt World Group, for første gang i historien.
Discovery-ekspert Ola Bentzen sier at det vil være enormt for norsk tennis, men samtidig mener han at et grep kunne gjort turneringen enda mer interessant.
– Personlig synes jeg kanskje at Davis Cup har gått i litt feil retning de siste årene. Det var en periode der spillerne fikk ATP-poeng, men det er blitt borte. Med tanke på prestisje så tror jeg det hadde vært lurt å ha med poeng for å få de beste til å prioritere turneringen, sier Bentzen.
Davis Cup
Ruud om lagkameratene: – Må jekke dem ned
03/03/2022 PÅ 20:41
Saken fortsetter under videoen.

Ruud om ny regel: – Blir morsomt å se hvordan andre spillere reagerer på det

Ruud positiv

Da Discovery forhørte seg med det norske laget om de kunne tenkt seg å gjeninnføre den gamle ordningen, var de svært positive til det.
– Jeg er for det. Jeg synes det hadde vært helt fair. Det kommer litt an på hvilken liga man har vært i, men jeg er helt åpen for at de kan begynne med det igjen. Jeg vet ikke hva Viktor tenker, men dette er jo store kamper for oss. Det er stort for landet, men det hadde vært gøy hvis det også ga oss en effekt på rankingen når man spiller mot tøffe spillere som man ville fått poeng mot hvis man hadde møtt dem under andre omstendigheter, sier Casper Ruud på en pressekonferanse onsdag.
Lagkamerat Durasovic nikket anerkjennende til svaret.
– Jeg er ganske enig. Bra sagt, sier Durasovic.
Saken fortsetter under videoen.

Slik beskriver Casper Ruud den eventyrlige 2021-sesongen

– Det som betyr noe

I perioden 2009 til 2015 kunne man sanke ATP-poeng i Davis Cup, men den regelen er altså avskaffet.
For en spiller som Durasovic, som kjemper en innbitt kamp om å få poeng som kan gi han plass i ATP-turneringer, ville den gamle ordningen verdt gull verdt.
– Davis Cup er en unik mulighet til å møte de beste i verden, men det hadde vært fint hvis det også kunne gitt spillerne et løft på rankingen. Det er det som i bunn og grunn betyr noe i hans situasjon, sier Bentzen.
Norges oppgjør mot Kasakhstan spilles fredag og lørdag. Fredag vil det bli spilt to singelkamper, mens lørdag vil det bli spilt én doublekamp og opptil to nye singelkamper.
Ved seier vil Norge bli ett av 16 lag i sluttspillet. Der vil det først bli spilt et gruppespill fra 14. til 18. september. Deretter vil de åtte beste lagene går videre til utslagsrundene som avholdes 23. til 27. november.
  • Følg Indian Wells fra 7. til 20 mars på Eurosport.no og discovery+
Davis Cup
Kan nå ny milepæl: – Som om Norge skulle kvalifisert seg til fotball-VM
01/03/2022 PÅ 17:57
Davis Cup
Ruud-leiren stusser etter nok en skade: – Har ikke noe klart svar på det
28/02/2022 PÅ 11:19