I løpet av turneringens 122 år lange historie har Norge aldri klart å kvalifisere seg til sluttspillet, men nå er Casper Ruud og co. bare én seier unna.
Det er bare to uker siden verdensåtteren innkasserte sin første tittel i 2022, hans sjuende i karrieren. Pappa Christian Ruud kan fortelle at sønnen er toppmotivert i jakten på nok en milepæl, denne gangen som representant for Norge.
– Vi er veldig motiverte. Vi har holdt på med denne Davis Cup-rekka vår i noen år nå. Jeg husker ikke helt sist vi tapte, men vi har vært gode og vunnet ni kamper på rad. Nå er det den siste matchen for å komme til World Group, det er jo det vi har jobbet mot i to-tre år nå. Vi skulle gjerne kommet inn uten den skaden i forkant, men jeg tror han blir hundre prosent og at vi kan gjøre en bra match og slå Kasakhstan, sier Ruud til Discovery.
Davis Cup
Eksperten håper regel gjeninnføres: – Jeg er for det, sier Ruud
04/03/2022 PÅ 07:32
– Hvor stort vil et sluttspill være for norsk tennis?
– Det blir jo som når du kvalifiserer deg til VM i fotball. Det er 16 lag i World Group, så om Norge skulle vært blant dem, er jo det stort. Tennis er en stor idrett som spilles i absolutt alle land. Jeg synes at det hadde vært en veldig god prestasjon, svarer Ruud.

– En kjempeprestasjon

Landslagstrener Fredrik Lovén sammenligner også et avansement med et sluttspill for Norge i fotball-VM.
– Etter hva jeg vet så har vi vel aldri vært så høyt oppe i Davis Cup-systemet, påpeker Lovén, som riktignok er fra Sverige og derfor noe mer vant til å landet sitt i VM.
Discovery-ekspert Ola Bentzen sier seg enig med Ruud og Lovén.
– Det synes jeg er en bra sammenligning. Det er såpass mange gode tennisnasjoner, så hvis man klarer å komme seg inn i det selskapet, vil det være en kjempeprestasjon, sier Bentzen.
Saken fortsetter under videoen.

Casper Ruud etter seieren: – Fornøyd med at jeg klarte å snu det

Uforutsigbare Bublik

Bentzen mener et avansement er realistisk. Han påpeker imidlertid at Kasakhstan, anført av den uforutsigbare og hardtslående Alexander Bublik, ikke blir en enkel oppgave.
– Casper skal normalt sett slå han, men nå skal de jo spille på Bubliks foretrukkede underlag. Hvis Bublik skal være en trussel, så er det nettopp innendørs. Samtidig må det jo være lov å være optimistisk og tenke at dette er en kjempemulighet til å komme inn i det gjeve selskap, sier Bentzen.
Landslagstrener Lovén forteller at spillerne rangert bak Bublik heller ikke er herremenn å ta lett på. Veteranene Mikhail Kukushkin (34) og Andrey Golubev (34) kan begge skilte med å ha vært topp 50 i verden, riktignok for en god del år siden.
– De er også gode doublespillere, så vi vet at det blir en veldig vanskelige oppgave. Men vi har vist at vi er veldig sterke på hjemmebane. Jeg har stor tro på at vi skal klare å vinne, sier Lovén.
  • Følg Indian Wells fra 7. til 20 mars på Eurosport.no og discovery+

– En ekkel setting

Et annet spenningsmoment er skadestatusen til Casper Ruud. Nordmannen måtte nylig trekke seg fra ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro på grunn av en strekk i magen.
Christian Ruud kan opplyse at sønnen har trent ordentlig de siste par dagene. Planen er at Ruud skal spille i helgen.
– Det er alltid spennende når det går noen uker uten kamp, men jeg tror han har fått trent bra og det er ikke lenge siden han vant i Buenos Aires. Det har ikke gått lang nok tid til at det er grunn til å være bekymret. Men i best av tre sett innendørs, mot en sånn spiller, er det en ekkel setting. Det blir ikke mindre ekkelt av å ha spilt få kamper, sier Discovery-ekspert Ola Bentzen.
Norges oppgjør mot Kasakhstan spilles fredag og lørdag. Fredag vil det bli spilt to singelkamper, mens lørdag vil det bli spilt én doublekamp og opptil to nye singelkamper.
Gruppespillet i Davis Cup-sluttspillet spilles fra 14. til 18. september. De åtte beste lagene går videre til utslagsrundene som avholdes 23. til 27. november.
Davis Cup
Ruud om lagkameratene: – Må jekke dem ned
03/03/2022 PÅ 20:41
Davis Cup
Ruud-leiren stusser etter nok en skade: – Har ikke noe klart svar på det
28/02/2022 PÅ 11:19