Kasakhstan er Norges siste hinder på veien mot en plass i sluttspillet i Davis Cup, også kjent som World Group. Norge har aldri vært i sluttspillet tidligere.
Med såpass mye i potten, er det derfor svært ubeleilig at Casper Ruud trøbler med skader i forkant. Pappa og trener Christian Ruud sier imidlertid til Discovery at det ser ut som ting går riktig vei for sønnen.
– Han har trent hver dag nå i to-tre dager, litt roligere enn vanlig. Vi føler at han er klar til å kanskje spille for fullt i dag. Det er i alle fall det som er målet, sier Christian Ruud fire dager før det braker løs.
Davis Cup
Eksperten håper regel gjeninnføres: – Jeg er for det, sier Ruud
04/03/2022 PÅ 07:32
– Så det ligger an til at han spiller i helgen?
– Det ser ut som det. Det er absolutt det som er målet vårt, sier Ruud.
  • Følg Indian Wells fra 7. til 20 mars på discovery+ og Eurosport.no

– Uflaks

Det er ikke første gang Ruud sliter med skader i starten av sesongen. Både i år og i fjor ble han tvunget til å trekke seg fra Australian Open og påfølgende turneringer på grunn av forskjellige skader. Ved to av anledningene har det vært på grunn av en strekk i mageregionen.
– Det er nok tilfeldig, for dette er ikke samme strekk som han har hatt før. Dette er på siden av magen. Men vi lurer også på hvorfor han fikk det. Vi har ikke noe klart svar på det, om det er uflaks eller noe annet. Vi har jobbet hardt med magemuskulaturen der han fikk strekken sist, så den har han klart å styrke opp og vi håper at ikke den kommer i fremtiden, sier Christian Ruud.
– Denne gangen kom det litt merkelig på i slutten av matchen mot Diego Schwartzman da han skulle løpe opp en dropp. Vi har ikke funnet ut hvorfor eller hva det kommer av, men noen ganger er det kanskje bare uflaks. Det er i alle fall det teamet vårt har konkludert med nå, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.

Casper Ruud etter seieren: – Fornøyd med at jeg klarte å snu det

– Harde bud

Samtidig føler han og teamet at de har god kontroll på strekkskaden han pådro seg i fjor. Da måtte han trekke seg underveis i fjerde runde i Australian Open.
Denne gangen klarte Ruud å fullføre kampen, noe som gjorde at han til slutt vant Argentina Open. Han måtte imidlertid trekke seg fra den påfølgende turneringen i Rio.
– Vi føler vi gjør de tingene vi skal for å unngå skader, men det er harde bud, med mange tøffe matcher i løpet av ett år, sier Christian Ruud.
– Slitasjeskader får man jo, men jeg synes vi har hatt litt uflaks nå med overtråkken i Australia og denne her. Vi skjønner ikke helt hvordan den kom, men vi kan ikke gjøre noe annet enn å forsøke å restituere så fort som mulig og hive oss på touren igjen. Det er det som er planen nå, sier fortsetter han.
  • Følg Indian Wells fra 7. til 20 mars på discovery+ og Eurosport.no

– Som VM i fotball

Der det kanskje er et lite spørsmålstegn rundt det fysiske hos Casper Ruud, er det imidlertid ingenting å utsette på motivasjonen til verdensåtteren.
– Vi er veldig motiverte. Vi har holdt på med denne Davis Cup-rekka vår i noen år nå. Jeg husker ikke helt sist vi tapte, men vi har vært gode og vunnet ni kamper på rad. Nå er det den siste matchen for å komme til World Group, det er jo det vi har jobbet mot i to-tre år nå. Vi skulle gjerne kommet inn uten den skaden i forkant, men jeg tror han blir hundre prosent og at vi kan gjøre en bra match og slå Kasakhstan, sier pappa Ruud.
– Hvor stort vil et sluttspill være for norsk tennis?
– Det blir jo som når du kvalifiserer deg til VM i fotball. Det er 16 lag i World Group, så om Norge skulle vært blant dem, er jo det stort. Tennis er en stor idrett som spilles i absolutt alle land. Jeg synes at det hadde vært en veldig god prestasjon, avslutter Ruud.
Sett denne?

Ruud lar seg imponere av Nadal: – Han er et beist

Davis Cup
Ruud om lagkameratene: – Må jekke dem ned
03/03/2022 PÅ 20:41
Davis Cup
Kan nå ny milepæl: – Som om Norge skulle kvalifisert seg til fotball-VM
01/03/2022 PÅ 17:57