Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud fortsatte seiersrekken: – En maktdemonstrasjon

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 10/10/2021 klokken 07:24 GMT+2

Casper Ruud hadde ingen problemer med å ta seg til tredje runde av Indian Wells Masters.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Casper Ruud - Roberto Carballes Baena 2-0 (6-1, 6-2)
Klokken 23 norsk tid lørdag kveld, var det endelig klart for Casper Ruud sin første kamp i California. Ruud var storfavoritt mot spanske Roberto Carballes Baena, som er ranket som nummer 85 i verden. Nok en gang leverte 22-åringen fra Snarøya.
Med det fortsetter han den lange seiersrekken etter at han i forrige uke sikret seg sin første ATP-tittel på hardcourt. Etter suksessen i San Diego, er det flere som regner Casper Ruud til en outsider til turneringen i Indian Wells.
– Det Casper har levert i dag er en maktdemonstrasjon, sa Discoverys tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø på stillingen 5-1 i andre sett.
Krogh Sundbø mener alle som møter nordmannen må spille opp mot sitt aller beste for å slå han.
Se høydepunktene fra Casper Ruud overbevisende andrerunde-seier:
picture

Se høydepunktene: Ruud mot Carballes Baena

Tok tidlig kommandoen

Casper Ruud fikk en kjempestart på oppgjøret. Nordmannen brøt spanjolen ved første forsøk og tok en tidlig 2-0-ledelse. 22-åringen så seg aldri tilbake, og lot seg aldri true på egen serve. På stillingen 4-1 klarte Ruud å bryte for andre gang. På egen serve var Snarøya-gutten fullstendig overlegen, og avgjorde med et blankt sistegame.
– Han rett og slett feier banen med Carballes Baena, sa Krogh Sundbø etter at det første settet var i boks.
Casper Ruud fikk muligheten til å bryte Carballes Baena i det første gamet i andre sett. Han trengte flere breakballer på å bryte spanjolen, men på den tredje skulle det skje. Nok en gang fikk nordmannen en drømmestart på settet.
Heller ikke i andre sett klarte Carballes Baena å henge på Ruud sitt servespill. I tillegg fortsatte spanjolen å slite i eget servegame. Casper Ruud gikk to breaks opp og stod med komfortable 3-0 midtveis i det tredje settet.
Carballes Baena fikk seg en mager trøst mot slutten av kampen. 28-åringen fra Spania tok et par egne servegame på slutten, men var aldri i nærheten av å ta Ruud i nordmannens servegame. Casper Ruud avgjør andresettet med nok et blankt servegame. Det ender med de komfortable sifrene 6-1 og 6-2.
Casper Ruud hadde møtt Roberto Carballes Baena fem ganger tidligere før i dag. Nordmannen hadde stukket av med fire av fem seire.

Kan møte tidligere overmann

I tredje runde vil Casper Ruud møte vinneren av Lloyd Harris og Alejandro Davidovich Fokina. Mange vil nok dra kjensel på sistnevnte. Spanske Davidovich Fokina var mannen som slo Casper Ruud ut av Roland-Garros tidligere i år.
Men spanjolen får ingen enkel oppgave. Lloyd Harris tok seg helt til en semifinale i US Open. Der tapte han til slutt mot tyske Alexander Zverev.
Hvem som blir Ruud sin neste motstander bestemmes natt til søndag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame