Casper Ruud - Roberto Carballes Baena 2-0 (6-1, 6-2)
Klokken 23 norsk tid lørdag kveld, var det endelig klart for Casper Ruud sin første kamp i California. Ruud var storfavoritt mot spanske Roberto Carballes Baena, som er ranket som nummer 85 i verden. Nok en gang leverte 22-åringen fra Snarøya.
Med det fortsetter han den lange seiersrekken etter at han i forrige uke sikret seg sin første ATP-tittel på hardcourt. Etter suksessen i San Diego, er det flere som regner Casper Ruud til en outsider til turneringen i Indian Wells.
BNP Paribas Open
Gikk mot sjokkseier – så våknet den argentinske storfavoritten
09/10/2021 PÅ 20:58
– Det Casper har levert i dag er en maktdemonstrasjon, sa Discoverys tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø på stillingen 5-1 i andre sett.
Krogh Sundbø mener alle som møter nordmannen må spille opp mot sitt aller beste for å slå han.
Se høydepunktene fra Casper Ruud overbevisende andrerunde-seier:

Se høydepunktene: Ruud mot Carballes Baena

Tok tidlig kommandoen

Casper Ruud fikk en kjempestart på oppgjøret. Nordmannen brøt spanjolen ved første forsøk og tok en tidlig 2-0-ledelse. 22-åringen så seg aldri tilbake, og lot seg aldri true på egen serve. På stillingen 4-1 klarte Ruud å bryte for andre gang. På egen serve var Snarøya-gutten fullstendig overlegen, og avgjorde med et blankt sistegame.
– Han rett og slett feier banen med Carballes Baena, sa Krogh Sundbø etter at det første settet var i boks.
Casper Ruud fikk muligheten til å bryte Carballes Baena i det første gamet i andre sett. Han trengte flere breakballer på å bryte spanjolen, men på den tredje skulle det skje. Nok en gang fikk nordmannen en drømmestart på settet.
Heller ikke i andre sett klarte Carballes Baena å henge på Ruud sitt servespill. I tillegg fortsatte spanjolen å slite i eget servegame. Casper Ruud gikk to breaks opp og stod med komfortable 3-0 midtveis i det tredje settet.
Carballes Baena fikk seg en mager trøst mot slutten av kampen. 28-åringen fra Spania tok et par egne servegame på slutten, men var aldri i nærheten av å ta Ruud i nordmannens servegame. Casper Ruud avgjør andresettet med nok et blankt servegame. Det ender med de komfortable sifrene 6-1 og 6-2.
Casper Ruud hadde møtt Roberto Carballes Baena fem ganger tidligere før i dag. Nordmannen hadde stukket av med fire av fem seire.

Kan møte tidligere overmann

I tredje runde vil Casper Ruud møte vinneren av Lloyd Harris og Alejandro Davidovich Fokina. Mange vil nok dra kjensel på sistnevnte. Spanske Davidovich Fokina var mannen som slo Casper Ruud ut av Roland-Garros tidligere i år.
Men spanjolen får ingen enkel oppgave. Lloyd Harris tok seg helt til en semifinale i US Open. Der tapte han til slutt mot tyske Alexander Zverev.
Hvem som blir Ruud sin neste motstander bestemmes natt til søndag.
BNP Paribas Open
Lettet Murray: – Kan du tro det?
08/10/2021 PÅ 16:07
BNP Paribas Open
Ruuds motstander er klar
08/10/2021 PÅ 04:24