ATP-tittelen er nordmannens sjette totalt og hans femte denne sesongen. Alle de fem foregående titlene har derimot kommet på Ruuds spesialunderlag grus, og turneringsseieren i California er dermed nordmannens første på hardcourt.
– Jeg startet fantastisk. Det var noen tøffe games i første sett der det kunne gått begge veier. Andre sett var også tett. Jeg tror resultatet lyver litt, sa Ruud etter kampen.
– Jeg spilte bra og traff med forehanden. Det måtte til for å slå Cameron i dag, sa han.
San Diego Open
Begravet «spøkelset» en gang for alle: – En av verdens beste tennisspillere
05/10/2021 KLOKKEN 17:56
Ruud fikk en perfekt start på kampen. Han brøt ved samtlige muligheter i første sett og vant dermed settet 6–0. Nordmannen fikk ikke en like enkel vei gjennom andre sett, og han måtte kjempe for ikke å bli brutt på stillingen 1–1.
På stillingen 3–2 var det derimot Ruud som brøt, og han kunne dermed serve til 5-2-ledelse. Han brøt nok en gang og vant andre sett 6–2.
  • Følg Indian Wells fra torsdag av på Eurosport.no og discovery+.

Slo ut britisk legende

Etter å ha hatt walkover i første runde, startet Ruud turneringen i San Diego ved å vinne (7-5, 6-4) mot den tidligere verdensener Andy Murray i andre runde. Nordmannen tok seg relativt enkelt til semifinalen ved å slå italienske Lorenzo Sonego 6-1, 6–4.
Natt til søndag norsk tid trengte Snarøya-gutten tre sett og to og en halv time på å ta seg til finalen. Han vant første kampen mot bulgarske Grigor Dimitrov 6-4, 4-6, 6–4.
– Jeg spilte bedre og bedre, og avsluttet med en av mine beste kamper i år, sa Ruud om turneringen.

ATP-finalen?

Ruud kom inn i turneringen rangert som nummer ti i verden, mens den 26 år gamle briten Norrie var rangert som nummer 28. Norrie overrasket ved å slå ut den førsteseedede russeren Andrej Rubljov, rangert som nummer fem i verden, i sin semifinale.
Seieren er et viktig steg på vei mot plass i ATP-finalen i november. Bare sesongens åtte beste kvalifiserer seg til prestisjeturneringen, og nordmannen var før turneringen i San Diego rangert nettopp som nummer åtte.
Neste uke spiller Ruud Master 1000-turneringen Indian Wells i California. En god turnering der vil gi viktige rankingpoeng.
(©NTB)
San Diego Open
Ruud klatrer i Torino-racet
04/10/2021 KLOKKEN 05:18
San Diego Open
Seier og ny milepæl for Ruud: – Gir meg selvtillit
02/10/2021 KLOKKEN 08:01