Populære sporter
All sport
Vis alt

Trekningen er klar: Kan gå mot nytt Rune-møte for Ruud

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 27/02/2023 klokken 09:16 GMT+1

Casper Ruud starter sesongen med 500-turneringen i Acapulco til uken. Der kan det bli et nytt møte med danske Holger Rune.

Stort intervju med Casper Ruud: Skjebnemåneder, jakten på storformen og observante motstandere

Casper Ruud er seedet som nummer to i turneringen i Mexico, en turnering som er Snarøya-guttens første etter at han i februar tok seg en sesongpause etter Australian Open.
Pausen har bestått i mye trening og avkobling fra turneringer, men nå er altså nordmannen tilbake i det gode selskap.

– Bra trekning

I Acapulco skal Casper Ruud jakte svar før storturneringen Indian Wells, som starter 6. mars. Nordmannen er en av favorittene til å nå finalen i Mexico, der også kanoner som Carlos Alcaraz, Taylor Fritz og Holger Rune også stiller til start.
Nå er trekningen i Mexico klar, og der finner vi vår mann helt nederst på tablået. En veldig bra trekning, mener Discoverys kommentator Svein-Espen Lindås Olsen.
– Casper er heldig med denne. Dette er en bra trekning, innleder kommentatoren.
Se tablået på ATPs nettsider her.
For Ruud skal først i aksjon mot en kvalspiller ved navn Guido Andreozzi. Argentineren er ranket som nummer 343 i single og er best i double, der han står med seks titler i Challenge Tour-turneringer siden oktober. De to har møttes én gang tidligere - i 2016 i Peru - og da vant Andreozzi 2-1 i sett over en da 18 år gammel Ruud.
Ruud skal så sannsynligvis opp mot amerikanske J.J Wolf - som møter japanske Taro Daniel i første runde.
Saken fortsetter under.
picture

– Vi gjør det for at de kan få møte forbildet sitt

Mulig nytt Rune-møte

Første «tøffe» test for Casper Ruud blir nok sannsynligvis mot australske Alex de Minaur i kvarten, som er åtteseedet i turneringen. Kommer Ruud seg forbi disse første hinderne, kan det bli et nytt møte med danske Holger Rune i semifinalen.
Rune møter den store overraskelsen fra Australian Open, Ben Shelton, allerede i første runde.
– Det blir en spennende oppgjør mellom Rune og Shelton, der begge to er farlige på hardcourt. Vi husker at Shelton slo Casper i Cincinnati i fjor, så begge er farlige motstandere, sier Lindås Olsen, og sikter til da amerikaneren regelrett herjet med Ruud i ATP1000-turneringen i Cincinnati i august.
Om det skulle bli dansken fra Gentofte i semifinalen, blir dette første møte mellom han og Ruud etter den famøse kampen i Rolland-Garros.
Og for å konkludere: Casper Ruud har en god sjanse til å nå langt i 500-turneringen i Acapulco:
– Alt alt en bra sjanse for Casper dette. Spiller han bra, kan det bli både semi og finale her, meddeler Discovery-kommentator Lindås Olsen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame