Casper Ruud - Ben Shelton 0-2 (3-6, 3-6)
23-åringen fra Snarøya var storfavoritt før møtet med amerikanske Ben Shelton. Shelton, rangert som nummer 229 i verden, var inne i turneringen på wildcard, men imponerte stort da han slo ut italienske Lorenzo Sonego i første runde.
Tennis
Ruud rundspilt i Tokyo: – Merket på kroppen at jeg manglet den energien jeg trengte for vinne
15 TIMER SIDEN
Mot den norske verdensfemmeren skulle amerikaneren fortsette å vise seg fram for hjemmepulbikummet.
En misfornøyd Ruud måtte overraskende se seg slått i strake sett. Etter en god turnering i Montreal forrige uke, ender eventyret i Cincinnati allerede i den første kampen for nordmannen.
– Jeg tror ikke Ruud følte seg spesielt bra i dag. Jeg synes han hadde lite energi helt fra det første servegamet, og så er det også spillet til denne 19-åringen som helt klart gjør det vanskelig for nordmannen. Han spiller flatt, med utrolig god lengde og han server som en hest sparker i dag, oppsummerte Discoverys kommentator Svein-Espen Lindås Olsen etter kampen.

Trøbbel fra start

Casper Ruud havnet i trøbbel allerede fra start av. Shelton startet med serven, og hadde full kontroll i første game. Ruud på sin side, trøblet i innledningen. 23-åringen ble brutt ved første anledning, og klarte heller ikke å svare på bruddet. Dermed gikk amerikaneren opp i en 3-0 ledelse.
– Han spiller virkelig god tennis, denne unge amerikaneren her, sa Lindås Olsen etter de første tre gamene.
Ruud reduserte til 1-3, men det var Shelton som fortsatte å styre tempoet.
Etter det sjuende gamet, der Shelton gikk opp til 5-2, var det en frustrert Ruud som ytret seg.
– Mener du denne banen er dyp nok til å spille en ATP 1000-turnering? kunne man høre Ruud si på hardcourten i USA.
Heller ikke etter den lille utblåsningen kunne nordmannen gjøre noe med amerikaneren i det første settet. Det endte til slutt med 6-3 til amerikanske Shelton, som rundspilte Ruud til tider.

Problemene fortsatte

Heller ikke andre sett startet optimalt for det norske tennisesset. Nok en gang ble Ruud brutt på første forsøk. Shelton fulgte opp med et blankt servegame.
– Det ser fryktelig enkelt ut her nå, poengterte Discoverys kommentator.
Ruud hevet seg litt etter den skuffende starten på andre sett, og kunne redusere til 1-2. Men igjen skulle det vise seg vanskelig å bryte tilbake mot den 19 år gamle amerikaneren.
Shelton fortsatte å imponere. Selv om Ruud fikk bedre kontroll i egne servegame, hadde Shelton tilsvarende på sine. Enorm serving fra den unge amerikaneren gjorde at Ruud aldri klarte å svare på det tidlige bruddet fra Shelton. Istedenfor avgjorde 19-åringen med et matchavgjørende brudd på stillingen 5-3.
I neste runde møter Ben Shelton britiske Cameron Norrie. Han er niendeseedet i turneringen, og slo ut skotske Andy Murray i andre runde.
Tennis
Wimbledon-finalisten Kyrgios viser til psykisk helse i rettssak
15 TIMER SIDEN
Tennis
Klar for ny turnering i Asia: – Viktig for meg å avslutte året på en god måte
I GÅR KLOKKEN 17:36