Populære sporter
All sport
Vis alt

Skjebnemåneder i vente for Ruud: – Målet mitt er å forbli topp ti

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 27/02/2023 klokken 19:50 GMT+1

Casper Ruud hadde en knallsterk 2022-sesong. Med flere store turneringer like rundt hjørnet, er det store mengder ATP-poeng som står på spill for det 24 år gamle tennisesset.

Mange poeng å forsvare for Ruud: – Vet at denne våren blir viktig

  • Følg Casper Ruuds åpningskamp i Acapulco Open rundt klokken 04:00 natt til tirsdag på Eurosport.no og discovery+
Casper Ruud gjør comeback på ATP-touren når 500-turneringen i Acapulco går av stabelen i slutten av februar.
Deretter kommer den ene store turneringen etter den andre for tennisesset fra Snarøya. I starten av mars er det klart for Indian Wells. Samme måned venter Miami Open, der Ruud gikk hele veien til finalen i fjor.
April blir heller ingen rolig periode med Masters 1000-turneringen i Monte Carlo, Barcelona Open og Mutua Madrid Open. I mai venter nok en Masters 1000-turnering i Roma, før måneden avsluttes med årets andre Grand Slam, Roland-Garros.
Med andre ord er det en viktig periode som nå venter for 24-åringen fra Snarøya. Casper Ruud har mye poeng å forsvare i Miami Open (600), Roland-Garros (1200) og Italian Open (360), mens han har muligheten til å hente bra med poeng i turneringer som Monte-Carlo og Barcelona. Dermed kan det fort bli store svigninger på ATP-rakingen når sommeren står for tur.
– Jeg vet at denne våren blir viktig når det kommer til å forsvare poeng for å holde meg der jeg er nå på verdensrankingen. Det kommer noen turneringer der jeg har mye å forsvare, men det er også turneringer der jeg har muligheten til å sanke flere poeng. Det er blandede drops, men hovedmålet er å holde seg topp ti i verden. Vi får se hva som er status etter French Open, sier Ruud til Discovery.

Jakter førsteplassen

Til tross for at det er en viktig periode som venter for Casper Ruud, lar han seg ikke stresse av at det står mye poeng på spill i de kommende månedene.
– Det går opp og ned hele tiden. Om jeg ikke skulle forsvart det jeg klarte i fjor, er ikke det verdens undergang. Det er derimot ønsket og målet. Det viktigste er å komme topp ti - eller helst topp åtte for å få være med i ATP-sluttspillet, for det betyr at du har hatt et bra år.
For det er ikke sånn at Ruud nødvendigvis må beholde fjerdeplassen sin på verdensrankingen. Om han er nummer fire, sju eller åtte spiller ingen stor rolle. Det som derimot ville utgjort en forskjell, er om plassen øverst på tronen plutselig er i spill. Ruud har en andreplass på ATP-rankingen som karrierebeste.
– Nummer én er selvfølgelig det alle drømmer om og den plassen som utgjør størst forskjell, men bak der spiller det ikke altfor stor rolle. Det er gøy å vite at jeg har vært ranket som nummer to, men jeg må ikke være der hver uke.
– Jeg sover ikke dårlig om jeg går fra nummer to til nummer tre. Det er den siste plassen jeg jakter og kommer til å tenke på gjennom hele karrieren, selv om oddsen for å oppnå det ikke er så stor. Jeg har i alle fall vært så nærme som jeg kan bli, så får vi se om jeg klarer å ta den skalpen også. Det vil være en drøm som går i oppfyllelse, utdyper Ruud.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Stort intervju med Casper Ruud: Skjebnemåneder, jakten på storformen og observante motstandere

Pause

Casper Ruud har hatt for vane å kickstarte grussesongen med Golden Swing i Sør-Amerika, som er fire turneringer fordelt på fire uker. Det har han droppet i år.
Årsaken er at Ruud ikke hadde en vanlig oppkjøringsperiode i desember grunnet oppvisningsturneen med Rafael Nadal i Sør-Amerika samme måned. Dermed ble 2022-sesongen på mange måter forlenget siden han ikke hadde en ordentlig pause før Auckland og Australian Open i januar.
I februar har han istedenfor valgt å prioritere trening inn mot den viktige vårsesongen.
– Marcel da Cruz (fysisk trener) har fått frie tøyler til å gjøre det han vil. Han har alltid det, men da har han i baktankene at det er en kamp om fem eller ti dager. Denne perioden på fire-fem uker er veldig givende for meg som utøver, men også for Marcel. Han får muligheten til å gjøre ting som han vanligvis ikke kan. Det er ikke alltid nok tid til å restituere seg, men akkurat under en sesongoppkjøring er det det, forteller Ruud.
Etter det som ble en uvanlig lang 2022-sesong, merker Ruud at det har vært godt å få turneringsfri i noen uker.
– Du får tid til ro siden du ikke har det stresset med turneringer. Det krever en del av deg mentalt å være i turneringssonen også, så å få litt fri fra det er noe av det som gir mest.
Men selv om det har vært deilig med en måned uten kamper, kjenner han nå at det sitrer i både bein og armer etter å komme i gang igjen.
– Det blir veldig spennende. Jeg er motivert og gleder meg, og sulten vokser for hver dag som går. Denne perioden skal gi meg energi og motivasjon til å tåle åtte-ni måneder med sesong, avslutter Ruud.
picture

– Vi gjør det for at de kan få møte forbildet sitt

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame