Ruud åpnet med å vinne det første settet 7-5 mot Yiri Vesely, og hadde to matchballer i det andre. Men tsjekkeren reddet begge, slo tilbake og vant settet i tie-break 7-6.
I det siste settet tok Vesely seks strake sett etter å ha ligget under 0-3.
Murray River Open
Analyserer Ruud-tapet: – Fikk kampen inn på sine premisser
03/02/2021 KLOKKEN 08:07
Pappa og trener Christian innrømmet etter kampen at det skjedde noe i andre settet som snudde kampen.
– Han er sterk og tøff i første settet, og har bra kontroll. Så får han et break, og det virker som han slapper av litt. Han mister litt rytmen også på egen serve, og slipper Vesely inn i matchen. Returspillet er kanskje litt for passivt også, sa Ruud til Eurosport etter kampen.
– Men sånn er tennis, det er små marginer. Vesely er en veldig god server som man får sjanser mot, så det gjelder å være sharp og ta vare på egen serve. Der skled det litt ut etter hvert, noe som ble kostbart. Men man må også gi creds til tsjekkeren som spilte seg stort opp utover kampen, fortsatte Ruud.
Se analysen av Ruuds kamp her (saken fortsetter under):

Analyserer Ruud-tapet: – Fikk kampen inn på sine premisser

– Det er mange ting å si her, men først og fremst handler det om rutinen til tsjekkeren. Har slår ballen flatt og lavt, og Casper klarer ikke å få ham til å løpe. Da kom heller ikke feilene, sa Eurosports tennisekspert Øyvind Sørvald.
– Det er en vanskelig kamp, men det var synd når han hadde muligheter å gå opp til 4-1 i det siste settet. Det handler om å lære av disse kampene, for det er på disse raske underlagene hvor han har problemer mot denne type spilleren. Man må gi skryt til Vesely, som får kampen inn på sine premisser, fortsatte Sørvald.
Det siste settet så ut til å gå Ruuds vei, men etter å ha ledet 3-0 i game og 40-0 i det fjerde snudde kampen fullstendig. Vesely vant gamet og tok deretter de fem neste på rad – dermed 6-3 og 2-1 i sett.
– Det var forferdelig dårlig timing. Det er der matchen snur. Hadde han vunnet det, tror jeg ikke kampen hadde snudd. Han hadde mange muligheter, og det vet han godt selv. Det er litt irriterende, men han må bare ta med seg lærdommen inn i Australian Open. Han spiller tidvis bra i det første og starten av det andre settet, men etter det kommer kampen inn i et litt annet spor og mer på Veselys premisser, som er en god spiller når han får stå og styre og slippe å løpe så mye, sa Eurosports tenniskommentator Ola Bentzen.
Murray River Open
Tre måneder siden forrige kamp – dette blir nøkkelen i sesongåpningen
02/02/2021 KLOKKEN 20:47
Murray River Open
Optimister før årets første kamp: – Han er tent og motivert
02/02/2021 KLOKKEN 20:44