Populære sporter
All sport
Vis alt

Tre måneder siden forrige kamp – dette blir nøkkelen i sesongåpningen

Oppdatert 02/02/2021 klokken 21:47 GMT+1

Natt til onsdag sesongåpner Casper Ruud mot tsjekkiske Jiri Vesely i ATP 250-turneringen Murray River Open. Team Ruud har planen klar før premieren.

Casper Ruud trener i forkant av sesongens første kamp i Australia.

Foto: Getty Images

  • Kampen mellom Casper Ruud og Jiri Vesely ser på du på discovery+ natt til onsdag fra cirka kl. 03:30. Sikre deg tilgang her!
– Jiri Vesely er ingen dårlig spiller. Han spilte i dag (tirsdag) og har allerede fått en kamp under beltet, så det er alltid en fordel. For Casper sin del, så har han ikke spilt kamp på tre måneder, så da er det ofte at nervene kan spille et lite puss, men han har sett bra ut på trening her nede. Jeg er ganske trygg på at spillet er bra.
Det sier pappa og trener Christian Ruud til Eurosport kun noen timer før sønnen Casper skal i aksjon på hardcourten i Melbourne.
Norges tennishåp er femteseedet i ATP 250-turneringen, og hoppet derfor rett til 2. runde. Der møter han den 69-rangerte tsjekkeren Jiri Vesely, som slo ut Federico Ferreira Silva i den første runden.
– Det er ikke å legge skjul på at det er ganske raske baner her nede, så det kommer til å bli vanskelig å bryte han ned. Vesely er en stor spiller. Førsteserven hans er god, så synes jeg han server ganske presist og aggresivt på den andre også. Casper er en spiller som liker å stå litt bak og spille med forehanden, så han er nok nødt til å prøve seg litt fram underveis og finne ut hva som fungerer best, forklarer Christian Ruud.
Treneren trekker fram flere tekniske ferdigheter som kan bli avgjørende i kampen mot den høye tsjekkeren.
– Casper er nok best på å blokke returene når det går såpass fort, og ikke svinge returene, understreker Christian Ruud, og understreker at Veselys server ofte overskrider 210 kilometer i timen.
– Må prøve å blokke returene og få de så lange som mulige, slik at han får spillet i gang. Det er nok lettere sagt enn gjort, for det blir nok mange korte poeng. Det blir viktig å finne flyten, legger han til.
Se hele intervjuet med Christian Ruud her:
picture

Optimister før årets første kamp: – Han er tent og motivert

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame