Det har vært en helt spesiell start på 2021-sesongen for Casper Ruud. Karantenen på 14 dager nærmer seg slutten, og om kort tid kan Norges fremste tennis-ess endelig konkurrere igjen.
22-åringens første mulighet til å vise seg fram på resultatlistene finner sted allerede den kommende uken, når Ruud tar fatt på ATP 250-tureringen Murray River Open. Turneringen avholdes kun noen få dager før starten i Australian Open, og for mange spillere fungerer ATP 250-turneringen som en slags oppvarmingsturnering før den tid.
Murray River Open
Analyserer Ruud-tapet: – Fikk kampen inn på sine premisser
03/02/2021 KLOKKEN 08:07

– En bra trekning

Casper Ruud er seedet som nummer fem i Murray River Open, og er derfor direkte kvalifisert til 2. runde. Der møter han enten portugiseren Fredrico Ferreira Silva eller tsjekkeren Jiri Vesely.
– Totalt sett er det en fordel å ikke spille 1. runde, men akkurat her er det kanskje ikke utelukkende en fordel. Det å møte en spiller som kommer fra en seier tidligere i turneringen kan være krevende, spesielt når man ikke har konkurrert på en god stund, sier Eurosports tennisekspert Ola Bentzen.
– Nivået på en ATP 250-turnering pleier å være betraktelig lavere enn det som er tilfellet i denne turneringen, og på mange måter ligner det mer på en ATP 500.
Se tablotet her:
Tenniseksperten er fornyød med trekningen, sett med norske øyne.
– Dette er en ganske bra trekning. Det er alltid tøffe kamper, så lett blir det ikke, men absolutt mulig for Casper å vise seg fram, sier Bentzen, før han fortsetter:
– Det er vanskelig å spå hvilke motstandere Ruud får, men mye tyder på at Jiri Vesly tar seg videre, og allerede da møter Ruud en solid motstander. Vesly har blant annet slått Dominic Thiem i Wimbeldon, så toppnivået hans er høyt.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Holder seg på rommet 19 timer i døgnet – slik er Ruuds hverdag

Flere sterke spillere

Skulle Ruud beseire tsjekkiske Vesly, blir det etter alle solemerker Lorenzo Sonego nordmannen møter i den tredje runden. Sonego møter østerrikeren Jason Kubler i den første runden, før vinneren av Marton Fucsovics og Marco Cecchinato venter i 2. runde.
– Sonego slo Casper i fjor, og han har et godt nivå inne, men på en god dag slår han italieneren, konkluderer Ola Bentzen.
Om Casper Ruud skulle makte å komme seg helt til en kvartfinalen, ventes mest sannsynlig franskmannen Auger Alissime, før Ugo Dimitrov eller Grigor Dimitrov kan stå i veien i semien. Om de kommer seg helskinnet gjennom de første rundene.
– Skulle Casper nå helt opp til en semifinale, så blir nok kampen mot eventuelt Humbert eller Dimitrov tøff, men absolutt ikke umulig, fortsetter Eurosports tennisekspert.
– Hvor viktig tenker du det er for Ruud å sitte igjen med en god følelse etter denne ATP 250-turneringen?
– Jeg tror en god turnering her kan være veldig viktig. Det blir en avgjørende oppvarming inn mot Australian Open. Spesielt for Casper blir det viktig å få spilt inn godfølelsen på hardcourten, og få selvtillit på det underlaget tidlig i sesongen. Det er for eksempel gull verdt å få en seier mot en spiller som Vesely, svarer Bentzen.
Murray River Open
Ruud hadde to matchballer – tapte sesongåpningen i Melbourne
03/02/2021 KLOKKEN 07:49
Murray River Open
Tre måneder siden forrige kamp – dette blir nøkkelen i sesongåpningen
02/02/2021 KLOKKEN 20:47