Populære sporter
All sport
Vis alt

Uno-X-talentet med skumle Tour-planer: – Jeg har noe der å gjøre

Even Lübeck

Publisert 05/01/2023 klokken 12:50 GMT+1

Onsdag kom beskjeden om at Uno-X blir å se i Tour de France i sommer. For Tobias Halland Johannessen blir det ekstra spesielt å sykle verdens største sykkelritt.

Dette er Tour de France-ruten i 2023

Uno-X skriver norsk sykkelhistorie ved at de skal delta i sommerens Tour de France. Tobias Halland Johannessen satt på sykkelen i stua og holdt på med intervaller da beskjeden kom.
– Jeg og flere av de andre fikk vite om det nøyaktig ett minutt før alle andre. Jeg satt på rulla og sykla da det dura noe alvorlig i telefonen. Jeg skjønte ikke hva som skjedde, men så at det sto at Jens (Haugland, Uno-X-sjef) hadde fått gode nyheter fra Tour de France-sjefen. Da skjønte jeg hva det var, sier syklisten til Discovery.
– Han skrev at det ble offentliggjort om et par minutter, så jeg rakk å tenke i to sekunder før jeg skjønte hva det var.
– Hvordan reagerte du?
– Det er jo helt sinnssykt rått, først og fremst. Det kom rimelig brått på, så det har vært litt vanskelig å ta beskjeden inn over seg. Det er jo en barndomsdrøm. Og så er det jo fortsatt lenge til, så jeg har ikke rukket å tenke så mye på det. Men det er jo noe man kan drømme om de neste månedene, sier han.

Vil jakte seirer

Nå blir fokuset for Halland Johannessen å bli en av de åtte som skal delta for Uno-X.
– Det er mange måneder og mange løp som skal kjøres før Tour de France. Ingen er selvskrevne på laget og det kan skje mye. Selv Kristoff må holde seg skade- og sykdomsfri. De åtte som drar reiser for å kjøre inn resultater og spesielt enkeltetapper. Så er det nok en bonus med sammendraget.
– I mitt hode, som de andre på laget, ser jeg for meg at jeg skal kjøre Tour de France. Jeg har toppnivået inne, og da har jeg noe der å gjøre. Jeg håper ikke jeg har sommerferie i juli, for å si det sånn.
– Og inn mot Tour de France blir treningen ekstra hard og motivasjonen ekstra stor?
– Ha ha! Jeg hadde nok trent akkurat like hardt om det hadde blitt Tour de France eller ikke, men jeg gjorde hvert fall det jeg skulle da beskjeden kom, sier han og ler, før han avslutter:
– Jeg har en familie som gjerne vil reise ned til Frankrike i sommer og bruke noen dager der. Og da vil de jo se meg i aksjon!

Gleder seg til å se Uno-X

Brian Holm er sportsdirektør for Quick-Step. Han er fra seg av begeistring for å se Uno-X i Tour de France.
– Det er vel fortjent. I fjor var det litt prat om at du skulle med. Det er et flott og veldig sympatisk lag de har. Om de vinner eller ikke, det gjør ikke så mye. Det er jo vanskelig å vinne, selv om Jumbo-Visma og Quick-Step noen ganger får det til å se lett ut. Hvis de kan kjøre om en etappeseier ville det vært en suksess, forteller Holm til Discovery.
Han er også full av lovord om Kristoff.
– Han er en fantastisk sykkelrytter og kanskje en av de mest undervurderte. Det var mannen de hadde bruk for. De manglet rett og slett en stjerne, og det fikk de i Kristoff. Det er en rytter som kan kjempe om etappeseieren.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Cavendish om Tour de France-løypen: – Jeg føler fortsatt jeg kan skrive nye kapitler der

– Åtte kompiser

Det norske-danske sykkellaget ble grunnlagt i 2017, og deltar i det prestisjetunge rittet for første gang i 2023.
– Det er ikke mange år siden dette hadde vært helt umulig med et norsk lag. Dette blir noe helt annet, med folk man kjenner. Det er åtte som får sykle, og det er åtte kompiser. Det er kompiser rundt deg som jobber mot det samme målet. Jeg skal jobbe knallhardt for dette i tiden fremover.
Han trekker frem tidligere Uno-X-rytter, Andreas Leknessund, som syklet Tour de France for Team DSM og gjorde en god figur i fjorårets ritt.
– Det var jo utrolig kult å se ham blant verdenseliten i Tour de France. Vi har jo trent mye sammen. Også skal plutselig vi være med! Det er så rått, det.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame