Populære sporter
All sport
Vis alt

Uno-X invitert til Tour de France-presentasjon: – Et godt tegn

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 23/10/2023 klokken 22:38 GMT+2

Uno-X er invitert til onsdagens løypepresentasjonen av neste års Tour de France.

Uno-X` lagpresentasjon under fjorårets Tour de France-ritt.

Foto: Getty Images

  • Se løypepresentasjon onsdag fra kl.11.25 på discovery+!
Onsdag presenterer Tour de France-arrangør ASO løypen til den 111. utgaven av Tour de France neste sommer.
Tidligere i år skrev Uno-X norsk idrettshistorie da de ble det første norske laget som ble invitert til herrenes utgave og debuterte i det ikoniske rittet.
Flere Uno-X-ryttere, deriblant kaptein Alexander Kristoff, vil være til stede i Paris under onsdagens løypepresentasjonen, men sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland, avkrefter overfor Discovery at herrelaget allerede er sikret invitasjon til neste års utgave.
Har dere allerede fått grønt lys til deltakelse neste år?
– Ingen grønne lys, sier Haugland til Discovery.
– Vi er bare invitert til presentasjonen onsdag, sier 39-åringen videre.

– Utelukkende positivt

Kvinnelaget til Uno-X er allerede klare for Tour de France neste år ettersom de i kraft av å være et WorldTour-lag automatisk er sikret deltakelse, mens herrelaget, som er et ProTeam på sykkelsportens nest øverste nivå, er avhengige av ASO-invitasjon for å delta.
– Det er utelukkende positivt og et godt tegn uten at vi skal legge alt for mye vekt på det, sier Discovery-kommentator Theis Magelssen om Uno-X-invitasjonen til løypepresentasjonen.
Herrelaget var offensive i sommerens Grand Tour-debut og markerte seg med tre topp tre-plasseringer og elleve topp ti-plasseringer.
Husker du denne fra årets Tour de France?
picture

Her blir Tobias Halland Johannessen historisk

Tour de France-direktør Christian Prudhomme lot seg også imponere over Tour de France-debutantene og sykkelkommentator Magelssen mener det er større sannsynlig for Tour de France-invitasjon neste år sammenlignet med invitasjonen til årets debut.
– Med mindre det kommer noen franske prosjekter så tror jeg sjansen for Tour de France-deltakelse er veldig, veldig stor. Uno-X er det tredje beste Pro-laget, så de sporslige kvalitetene deres sier at de skal få invitasjon, mener Magelssen.
– Neste år kommer de med Kristoff, Leknessund og Magnus Cort. Det er to tidligere etappevinnere og en som bar rosa trøye i Giroen tidligere i år. Neste år kommer de også med enda større sportslig verdi, fortsetter han.
Etter flere sterke resultater i høst sikret det norske profflaget den meget viktige tredjeplassen på UCI-rankingen for ProTeams i årets sesong.
Dermed er de sikret invitasjon til alle endagsrittene på WorldTour-kalenderen neste sesong. Det innebærer «wildcard» til alle de fem monumentene Milano-Sanremo, Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege, Lombardia Rundt i 2024-sesongen.
– Når ASO har alle endagsrittene med Uno-X på start så kan det være at de tenker de må ha Uno-X i Tour de France fordi seerne deres kjenner igjen Uno-X, spekulerer Magelssen videre.

Historisk utgave

Neste år vil Grand Depart for tredje gang på rad finne sted utenfor Frankrike når de første tre etappene blir arrangert i Italia.
Det er allerede kjent at åpningsetappen 29. juni i italienske Firenze vil være etterfulgt av ytterligere to etapper i Italia før rittet beveger seg til Frankrike.
Som følge av sommer-OL i Paris neste sommer vil ikke rittet avsluttes i Paris med sjarmøretappe på Champs-Élysées. Det er første gang siden 1903, da rittet ble arrangert for første gang, at siste etappe ikke er i den franske hovedstaden. I stedet vil rittet avsluttes med en tempoetappe med målgang i Nice.
  • Resten av løypa for vi vite onsdag klokken 11:30. Presentasjonen kan du se i sin helthet på discovery+.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame