Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristoff om Tour de France-beskjeden: – Viser at vi har gjort noe riktig

Publisert 04/01/2023 klokken 22:05 GMT+1

Alexander Kristoff er i ekstase over at Uno-X blir å se i Tour de France i sommer. Han har god tro på at det norske laget kan sparke godt fra seg i verdens største sykkelritt.

Alexander Kristoff

Foto: Getty Images

Onsdag sprakk nyheten om at Uno-X skriver norsk sykkelhistorie ved at de skal delta i neste års Tour de France.
– Det betyr mye for norsk sykkelsport. Det har jo ikke skjedd før, sier sykkelprofilen Alexander Kristoff til Discovery fra treningsleiren på Gran Canaria.
Kristoff er selv en av lagets ryttere og dets desidert største profil. Han har selv deltatt i Tour de France flere ganger, og har hatt flere triumfer i det prestisjetunge løpet.
Flere av de involverte uttrykte stor overraskelse da det ble kjent at Uno-X hadde fått en invitasjon. Kristoff tror dette handler om at det norsk-danske sykkellaget har gjort mye riktig.
– Det sier litt om utviklingen til norsk sykkelsport. Når vi får et eget lag i Tour de France, som er det største løpet i verden, viser det at vi har gjort noe riktig, fortsetter han og legger til:
– Vi har bygget stein for stein, og nå er vi modne for å ta steget. Så det er kult at vi får det til og får plass. Jeg tror det blir spennende å følge med på oss. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven.

– Veldig morsomt

Det dansk-norske sykkellaget ble grunnlagt i 2017, og deltar i det prestisjetunge rittet for første gang i 2023. Kristoff forteller at laget ble opplyst dagen før nyheten så dagens lys.
– Vi visste om det i går. Det var en morsom beskjed å få, uten tvil. Veldig kult. Vi har muligheter til å kjempe om seirer i nesten alle type etapper. Vi har ryttere som er gode i brudd, vi har klatrere, og meg som spurrter. Vi har ikke de aller raskeste spurterne – der er vi litt for treig, sier han og fortsetter:
– Sammenlagt blir vanskelig, så vi kommer nok ikke til å satse på det. Men vi vil ha noen i toppen, rundt topp ti kanskje.
Årets Tour de France blir en meritterte 35-åringens tiende deltakelse. Hans beste ritt kom i fjor, da han syklet inn til tredjeplass. Fra før har han fire etappeseiere i Touren.
– Jeg tror jeg vil innta en frirolle, og prøve å bygge opp noen rundt meg, slik at jeg kan ta en etappeseier. Vi ønsker jo at vi skal ha et lag som kan sende i brudd. Vi vil sette sammen det beste laget vi har, slik at vi har et slagkraftig mannskap på de fleste episoder, sier han.

Et forbilde

28 ryttere sykler for tiden for laget. Kun åtte av dem kan bli med til årets Tour de France. Kristoff tror at hele laget vil ha godt av motivasjonen som kommer med å bli invitert til det stjernespekkede rittet.
– Det er ingen tvil om at man skal se opp for oss. Laget er veldig motivert av det her. Det er en boost inn mot treningsleir; en ekstra gulrot. Og er man bra, og fort får en plass, gir man motivasjon til de yngre gutta.
For tiden befinner flere ryttere seg på Gran Canaria sammen med Kristoff. Blant rytterene på ferieøya er Uno-X-lagkamerat Tobias Halland Johannessen. Han har lite å utsette på sin nye lagkamerat.
– Jeg har bare et godt inntrykk. Han har vært et forbilde for meg, og jeg ser fortsatt opp til han. Det blir enda større nå som man ser at han er en jordnær og fin fyr, sier Halland Johannessen til Discovery.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame