Populære sporter
All sport
Vis alt

Uno-X klare for Tour de France: – En enorm dag for norsk idrett

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 04/01/2023 klokken 11:33 GMT+1

Det norsk-danske sykkellaget Uno-X er invitert til å delta i Tour de France i 2023.

Uno-X-ledelsen: Kurt Asle Arvesen, Jens Haugland og Stig Kristiansen.

Foto: NTB

Det bekrefter laget i en pressemelding.
Uno-X skriver idrettshistorie som første norske lag som får sykle det ikoniske rittet.
– Jeg tror ikke det kan uttrykkes i hverken ord eller midler. Det er en enorm dag for norsk sykkel og for laget, men også for norsk idrett. Det bekrefter og befester posisjonen norsk idrett har i verden. Det er en stor dag for oss alle sammen, sier sportssjef Jens Haugland til Discovery etter at nyheten ble offentliggjort.
Uno-X får én av to invitasjoner som arrangøren deler ut til de lagene de ønsker. Det andre laget som har fått invitasjon er Israel - Premier Tech. Fra før av er 20 lag forhåndskvalifiserte.

Holdt på hemmeligheten

Pilene har de siste månedene pekt i retningen av at Uno-X ville få en invitasjon til det franske rittet, men det var ikke før 4. januar at nyheten ble offentliggjort. Haugland avslører at han fikk en gledelig telefon for noen dager siden.
– Jeg fikk en telefon 1. nyttårsdag. Jeg måtte dessverre holde på hemmeligheten i noen dager, men nå er det endelig offentlig, så nå kan jeg snakke lenge og høyt om det, ler sportssjefen.
Nå kommer det norsk-danske laget til å legge en slagplan for å være best mulig rustet til det som blir historiens høydepunkt for Uno-X så langt, men de slipper å gjøre store endringer etter at de fikk invitasjonen.
– Plan A har faktisk vært at vi skal klare det her i år, så vi kommer til å følge den opprinnelige planen og legger opp et skreddersydd opplegg med den gruppen ryttere vi ønsker å forberede til det her. Vi skal bruke våren og tiden fremover til å gjøre oss klar til en sykkelfest som så mange som mulig har lyst til å være med på, avslører Haugland.
– Hva har dette å si for Uno-X som lag?
– Det betyr at vi skal konkurrere mot verdens beste sykkelryttere på verdens største scene. Du blir ikke akkurat dårligere av det. Det er en kjempemulighet til å ta prosjektet et steg videre.
Sett denne?
picture

Pogacar ser lyst på neste års tour: – Veldig interessant

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame