Populære sporter
All sport
Vis alt

Uno-X fikk drømmebeskjeden: Invitert til Tour de France 2024: – Det føles ellevilt

Oppdatert 18/01/2024 klokken 15:01 GMT+1

Det bekrefter arrangøren.

Her blir Tobias Halland Johannessen historisk

Uno-X Mobility blir igjen invitert til Tour de France.
Det bekrefter arrangøren på X.
Tobias Halland Johannessen ble historisk under Tour de France i 2023. Se video av hendelsen øverst i saken.

Fikk hint

– Det føles ellevilt, sier Uno-X-sjef Jens Haugland til Discovery.
Det dansk-norske laget skrev sykkelhistorie i 2023 da laget ble det første norske på start i sykkelfesten i Frankrike på herresiden. Haugland forteller at det føles spesielt å få en ny invitasjon.
– En ting er den sjokkopplevelsen når du blir invitert første gang, men du vet at det krever utrolig mye å bli invitert andre gang. Det er en opplevelse det å kunne gjenskape noe som lag, så det er vi veldig stolt av.
I oktober hintet Tour de France-direktøren om at Uno-X kom til å bli invitert igjen. De hintene har Haugland også fått.
– Det er en veldig stor forskjell på å få et hint på et møterom i Paris, kontra at det står svart på hvitt.
Uno-X-sjefen forteller at arrangøren har vært relativt åpen på at de var fornøyde med prestasjonen i 2023.
– Vi har holdt en fin dialog med arrangøren rundt hvordan vi tenker og hvordan vi skal utvikle oss. Det har de lyttet til og det har vært en god konstruktiv dialog rundt akkurat det.

– Ikke overraskende

Discoverys sykkelkommentator Theis Magelssen synes det var en gledelig beskjed at Uno-X fikk invitasjon, men ikke overraskende.
– Det er jo sportslig sett det laget som står først i køen til Wild Card. De beviste i fjor i Grand Tour-debuten at de i høyeste grad fortjener en plass der, så det er fint å se at de får det. Man kan jo ikke ta noe for gitt. Plutselig tar noen innersvingen.
Det dansk-norske sykkellaget gjorde flere store signeringer før 2024-sesongen. Blant annet signerte de Magnus Cort frå EF-Education EasyPost. Cort står med ni etappeseiere i Grand Tour-ritt, og har vunnet en etappe de siste fire årene på rad.
Magelssen tror det absolutt er muligheter for at Cort vil ta en etappeseier i årets Tour de France.
– Det er jo nesten det de har hentet han for, i tillegg til at han har et dansk pass og er en kjempesyklist. Han får gjøre akkurat som han vil i juli, plukke etapper og går garantert i brudd.
Under fjorårets Tour de France var Uno-X-laget ni ganger innenfor topp ti på en etappe.
– De var ikke så langt unna en etappeseier i fjor. Det er mye som skal klaffe på etappene, og alle de beste i verden vil vinne. Kanskje de er litt nærmere i år, og marginene er på dere side en gang i løpet av de 21 dagene. En etappeseier er absolutt mulig, sier Magelssen.
Haugland sier til Discovery at ambisjonene er høye for årets deltakelse.
– Vi hadde høye ambisjoner i fjor, og lista er ikke noe lavere i år. Vi gjorde mye bra i 2023, men det er mye vi kan gjøre bedre. Vi vant tross alt ikke en etappeseier, så vi får være underdogen som går ekstremt offensivt til verks.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen
picture

Likte Tour de France-direktørens svar: – Et positivt tegn

Invitert til oppkjøring

Samtidig er det også bekreftet at Uno-X får en invitasjon til det franske rittet Criterium de Dauphine, som hvert år brukes som oppkjøring til Tour de France.
Uno-X skrev sykkelhistorie da laget i fjor ble tidenes første norske på start i sykkelfesten i Frankrike. Nå gjentar opplevelsen seg.
Årets utgave av Touren starter i Firenze i Italia 29. juni. Etter fire etapper på italiensk jord, forflytter rytterne seg inn i Frankrike.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame